Berevoianu si Asociatii - Societate Profesionala Notariala Bucuresti

Succesiuni, mosteniri

Reguli generale cu privire la deschiderea succesiunii
Mostenirea unei persoane se deschide în momentul decesului acesteia, regulile de împartire fiind stabilite prin lege sau, dupa caz, conform vointei defunctului, astfel cum aceasta a fost exprimata într-un testament. Succesiunile se deschid la cererea oricarei persoane interesate (mostenitor/creditor al mostenirii/creditor al mostenitorilor). La moartea unei persoane, patrimoniul acesteia se transmite mostenitorilor sai legali sau testamentari. Partajul proprietatii mostenite se poate face în mod ambiabil, prin întelegerea mostenitorilor (partaj voluntar) sau pe cale judiciara, atunci când mostenitorii nu se înteleg asupra partii din mostenire la care sunt îndreptatiti.
 
La ce notar se deschide succesiunea în Bucuresti?
Dosarul succesoral se deschide la ultimul domiciliu al defunctului. Dovada ultimului domiciliu se face cu certificatul de deces sau, dupa caz, prin hotarârea judecatoreasca declarativa de moarte ramasa definitiva.

Mostenirile cu elemente de extraneitate fac parte de asemenea din portofliul nostru.

În cazul mostenirilor am solutionat dosare în care defunctii decedasera în strainatate, mostenitorii nu puteau ajunge în România pentru dezbaterea succesiunilor sau o parte a patrimoniului succesoral se afla în alta tara.

În astfel de spete în care dreptul civil român se completeaza cu dreptul local al tarii respective, am colaborat cu specialisti locali pentru o corecta aplicare a legislatiei în vigoare si am dat partilor solutii eficiente din punct de vedere timp si costuri.
Biroul nostru notarial este competent pentru a dezbate toate succesiunile defunctilor care au avut ultimul domiciliu în municipiul Bucuresti, indiferent de sector.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0753103311; 0212301688
Str. Vasile Conta, Nr. 4, et. 1, sector 2
Distribuie