Nexo Instal Construct Bucuresti - Reparatii centrale, instalatii gaze

Verificare instalatii de gaze

Verificarea tehnica periodica obligatorie a instalatiei de utilizare gaze naturale se efectueaza la un interval de maxim 2 ani, conform noilor prevederi legislative (Normele Tehnice în vigoare NTPEE – 2008 aprobate prin Ordinul A.N.R.E 5/2009 publicat în Monitorul Oficial nr. 255 bis, partea I/16.04.2009).

Efectuarea serviciului de verificare tehnica se executa numai de catre firme autorizate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (A.N.R.E.).

In situatia nerealizarii serviciului de verificare in termen, furnizorul de gaze naturale va aplica masuri de sistare a furnizarii gazelor naturale.

Etapele unei verificari tehnice corecte sunt:

  • verificarea etanseitatii imbinarii conductelor si armaturilor la presiunea de lucru a gazului din instalatie, cu tehnologii de verificare a etanseitatii, spuma de sapun sau detectoare de gaz portabile.
  • verificarea stabilitatii conductelor montate aparent pe suporturi.
  • verificarea de catre instalatorul autorizat, reprezentant al firmei noastre, daca exista conducte de alimentare sau puncte de consum fara aprobare legala, improvizatii sau modificari neautorizate ale traseului conductei (verificarea nu se poate finaliza daca exista interventii ilegale, neautorizate in instalatie).
  • verificarea daca instalatia indeplineste sau nu conditiile de functionare in siguranta, prevazute in Normele tehnice pentru exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale NTPEE – 2008.
  • intocmirea documentatiei de verificare, in 4 exemplare, de catre reprezentantul firmei noastre. Un exemplar va ramane in posesia beneficiarului, si va reprezenta dovada efectuarii serviciului de verificare tehnica.
  • depunerea documentatiei de catre societatea noastra la sediul operatorului de distributie si furnizorului. Firma noastra se ocupa de absolut tot ce tine de intocmirea si depunerea documentelor, clientul nu va trebuii sa depuna nici un efort in acest sens.
Galerie foto
  • ...