My Garden - Amenajari gradini, Ilfov

Arhitectura peisagistica

Arhitectura peisagistica este o arta si totodata o meserie care necesita foarte multe cunostinte. Trebuie sa cunosti plantele, solul, topografia locului si conditiile mediului inconjurator.

Orice suprafata poate fi transformata intr-o gradina minunata si vie, indiferent de marime, forma sau pozitionare. Trebuie doar sa tinem cont de niste reguli bine definite.

De la schita la plan arhitectural in cativa pasi simpli.

Desi poate parea o munca usoara, proiectarea peisagistica este o ramura destul de complexa care trebuie manuita bine de catre specialistii in domeniu.

De cele mai multe ori, spatiul este principala caracteristica care ne da batai de cap atunci cand avem de facut un plan de proiectare peisagistica. 

De ce? Pentru ca intotdeauna incercam sa facem ca spatiul disponibil sa fie cat mai practic si aerisit.

Creativitatea este piatra de temelie pe care ne axam atunci cand vine vorba de proiectare peisagistica, dar hai sa iti prezentam cateva reguli pe care le urmam cu sfintenie:

Reguli generale in arhitectura peisagistica

  • Amenajarea gradinilor este o munca creativa al carei rezultat trebuie sa fie un tablou natural unic.
  • Toate gradinile se amenajeaza plecand de la posibilitatile spatiului existent.Profitati de topografia spatiului in timp ce faceti designul gradinii.
  • Suprapopularea cu plante trebuie evitata. Toate plantele au nevoie de spatiu propriu de dezvoltare.
  • Scopul suprem in amenajarea gradinilor este armonia perfecta a elementelor.Inainte de a incepe proiectarea gradinii trebuie sa decidem care este scopul acesteia: utilitatea sau frumusetea sau o combinatie a celor doua?
Galerie foto
  • ...
  • ...
Categorii
Date de contact
0711969929/ 0763173481
Militari Residence, judetul Ilfov
Distribuie