Montessori - Scoala si gradinita, Bucuresti

Scoala

Nivelul primar al Scolii Montessori din Bucuresti este autorizat de Ministerul Educatiei Nationale prin OM nr. 4681/08.08.2017 pentru ciclul Primar 1 Montessori (6-9 ani) si prin OM nr. 4707/01.10.2014 pentru ciclul Montessori Primar 2 (9-12 ani).

 

 

Scoala Montessori Bucuresti va ofera:

  • cadre didactice instruite în pedagogia Montessori sub egida Asociatiei Montessori Internationale;
  • profesori de limba engleza si asistenti de învatator, pregatiti pentru a sprijini activitatea acestora;
  • medic scolar, asistent medical, consilier scolar;
  • profesori colaboratori pentru orele complementare: muzica, pictura, educatie fizica, franceza, religie;
  • principiile si valorile noastre sunt expuse în Ghidul Parintilor, parte integranta a contractului

Scoala Montessori din Bucuresti s-a deschis în 2011, cu o clasa pentru copii de 6-9 ani. A fost o crestere si o continuitate fireasca pentru copiii nostri de la Gradinita Montessori din Bucuresti, deschisa în 2007.

Educatia într-o scoala Montessori corespunde specificului dezvoltarii psihologice a copilului, iar materialele Montessori asigura trecerea fireasca a copilului de la explorarea senzoriala la cea abstracta.

Într-o scoala Montessori, evaluarea este un proces discret care lasa copilului bucuria de a învata. Învatarea – individuala sau în grupuri mici – se bazeaza pe cooperare, nu pe competitie. Educatia Montessori faciliteaza dezvoltarea caracterului copilului: devine responsabil si independent, modest si prietenos, are simtul valorii si al apartenentei la grupul din care face parte. Prin urmare, scopul metodei Montessori este educatia, nu scolarizarea. Iar a educa înseamna, etimologic vorbind, a scoate în evidenta potentialul.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0754054402
Str. Maior Ion Coravu, Nr. 53, Sector 2
Distribuie