Montessori - Scoala si gradinita, Bucuresti

Misiune si valori

Misiunea noastra este de a promova educatia de tip Montessori la un nivel cât mai înalt, respectând fiecare copil în parte si încurajându-l sa se dezvolte în ritmul sau propriu, cultivându-i dorinta de cunoastere. Unul dintre scopurile de baza este de a forma copii independenti, toleranti, responsabili, precum si de a forma minti flexibile si creative, care se adapteaza rapid la complexitatea societatii actuale. Pentru a atinge aceste obiective, oferim:

  • lucru individualizat cu fiecare copil în parte;
  • curriculum holistic care se adreseaza copilului atât din punct de vedere intelectual, cât si spiritual si fizic;
  • materiale speciale într-un mediu pregatit si ordonat logic;
  • educatori pregatiti în pedagogia Montessori, în centre autorizate din tara si din strainatate.
  • Unul dintre motivele pentru care parintii opteaza pentru scoala noastra îl reprezinta mediul emotional si social armonios. Acest mediu este un organism viu si fiecare membru al comunitatii noastre – copil, parinte, bunic, cadru didactic sau nedidactic – îl influenteaza.

    Cele trei reguli de aur care mentin mediul sigur pentru dezvoltarea emotionala sanatoasa a copilului sunt: respectul fata de sine, respectul fata de ceilalti, respectul fata de mediul fizic.

    Copiii vin de acasa cu valorile familiei si scoala are nevoie de un parteneriat constant cu familia în aceasta privinta pentru ca, indiferent de straduinta noastra de a le insufla copiilor anumite valori, valorile familiei vor prevala în atitudinea lor. Astfel, parintii sunt cei care îi învata în primul rând pe copii sa fie onesti, punctuali, empatici fata de alti copii si respectuosi fata de adulti, sa fie curati si ordonati si sa mentina curatenia în jurul lor, sa respecte proprietatea celuilalt. Ca scoala, este de datoria noastra sa întarim aceste atitudini si sa cream împreuna un mediu armonios.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0754054402
Str. Maior Ion Coravu, Nr. 53, Sector 2
Distribuie