Montaj si verificari apometre Bucuresti / Montaj-Verificari-Apometre.ro

Schimbare Apometre

Schimbare apometre in asociatiile de locatari

De obicei operatiile de schimbare apometre la blocuri sunt initiate de asociatiile de proprietari si, atunci cand se fac, se fac pentru toti colocatarii. Se doreste acest lucru pentru a nu varia tipul de apometru sau felul in care acesta este montat (ele se pot monta pe verticala sau pe orizontala si, de fiecare data, inregistreaza un alt consum), inlaturand astfel posibilele divergente intre colocatari, in ceea ce priveste consumul si plata facturilor. De aceea, daca locuiti la bloc si aveti nevoie de schimbare apometre in apartamentul dumneavoastra, e recomandat ca inainte sa vorbiti cu administratorul asociatiei, ca sa preintampinati viitoare disensiuni. Se poate intampla ca, la scurt timp dupa ce dumneavoastra ati schimbat apometrele in apartamentul dumneavoastra, sa se initieze o actiune generala de schimbare apometre in toate apartamentele si sa fiti obligat sa va aliniati acesteia. Deci, mai bine intrebati, eventual obtineti in scris o aprobare din partea administratorului.

Daca aveti nevoie de schimbare apometre in incinta vilei unde locuiti, nu aveti nevoie de aprobarea nimanui.

La cine apelam pentru schimbare apometre?

Operatia de schimbare apometre poate fi realizata de orice firma specializata in domeniu. Dar, dupa schimbare, apometru trebuie sa fie sigilat, iar sigilarea se poate realiza doar de catre o firma autorizata de Biroul Roman de Metrologie Nationala! De aceea va recomandam sa intrebati daca firma chemata pentru schimbare apometre are si autorizatia sa sigileze apometru, pentru a nu fi nevoiti sa chemati ulterior o a doua firma care sa incheie procesul.

Cauze care necesita schimbare apometre

Cauzele pot fi vizibile  – se poate vedea cu ochiul liber ca apometrul este deteriorat – dar si mai putin vizibile – contoarul de apa arata impecabil, dar factura este prea mare!

Contoarele obisnuite ar trebui verificate o data la cinici ani. Sunt si contoare modele mai noi – cum ar fi cele cu citire prin radio sau cu protectie antimagnetica – pentru care se garanteaza 15 ani de functionare, dar cele obisnuite au cel mult cinci ani garantie de functionare.

Deci, daca aveti un contoar obisnuit si au trecut cei cinci ani, chiar daca nu aveti indoieli in buna lui functionare, ar trebui sa chemati o firma de schimbare apometre care sa aiba si autorizatie BRML. Nu uitati ca dupa verificare sa mergeti cu certificatul metrologic la asociatia de locatari de care apartineti.

Daca in urma acestei verificari s-a constatat ca apometrul nu mai functioneaza corect, desigur ca va trebui sa il schimbati.

Desigur, daca locuiti la bloc, aceasta actiune ar trebui realizata de asociatia de proprietari, pentru a nu aparea disensiuni ulterioare.

Ce garantii primeste beneficiarul dupa schimbare apometre?

Daca ati beneficiat de schimbare apometre din partea unei firme specializate care, fiind si autorizata de BRML v-a pus si sigiliul antifrauda, sa stiti ca puteti solicita si primi cateva garantii.

Firma trebuie sa va acorde garantie pentru manopera – intre 3 si 5 ani. Totodata trebuie sa va dea un certificat de garantie pentru apometru – si acesta fiind intre 3 si 5 ani in functie de tipul contoarului montat. Dar, neaparat, si un proces verbal de sigilare in care sa fie mentionat indexul pe care il avea contoarul in momentul sigilarii.

Exista mai multe tipuri de apometre?

In ultimii ani pe piata au aparut tipuri noi de apometre, mult mai performante. E adevarat ca ele sunt si mai scumpe, dar vin cu o garantie de cel putin 15 ani, ceea ce le face foarte profitabile. Astfel sunt apometrele cu citire prin radio – care permit inregistrarea de la distanta a consumului si elimina decalajul de timp de care ne lovim in prezent. Si mai sunt si contoarele cu scut antimagnetic – care garanteaza o inregistrare extrem de fidela a consumului realizat!

Galerie foto
  • ...