Miclea Dental - Cabinet stomatologic Bucuresti

Odontoterapie restaurativa

   ODONTOTERAPIA (CARIOLOGIA) – are ca obiect de activitate refacerea structurii  si functionalitatii dintilor cu pierdere de substanta dentara, atât de cauza carioasa, cât si necarioasa, cum ar fi fracturi dentare, leziuni de abraziune sau eroziuni. 

Când apar cariile? 

Caria apare atunci când alimentele ramân în contact cu suprafetele dentare mai mult timp. Se formeaza astfel placa bacteriana, care distruge progresiv straturile dentare, începând cu cele exterioare (smaltul), continuând cu cele interioare (dentina), putând ajunge, în stadii avansate la afectarea pulpei dintelui (a nervului).

Când se trateaza cariile?

        Tratamentul cariei trebuie început cât mai devreme, atunci când  caria nu a interesat pulpa dentara si nu au aparut complicatiile. Tesuturile dentare alterate si infiltrate cu bacterii, vor fi indepartate, cavitatea rezultata va fi dezinfectata si tratata corespunzator, iar dintele va fi refacut printr-o obturatie (plomba). Exista mai multe tipuri de material pentru obturatie, fiecare dintre ele având avantaje si dezavantaje. Împreuna cu pacientul, medicul stomatolog va gasi cea mai buna metoda de refacere a structurii dentare. Materialele de obturatie compozite sunt cele mai utilizate în prezent.  Ele sunt materiale fizionomice si pot fi aplicate în straturi succesive, de diverse nuante pentru a obtine culoarea naturala a dintelui, în multe cazuri obturatiile devenind invizibile. În cazul în care caria este în stadiu incipient, procedura este nedureroasa si minim invaziva.  În situatia în care procesul carios este profund, este necesara efectuarea unei anestezii dentare locale. Pacientul poate consuma lichide si alimente imediat ce pleaca din cabinetul stomatologic, deoarece obturatia este întarita, priza materialului compozit fiind realizata cu ajutorul lampii de fotopolimerizare. O igiena orala riguroasa, o alimentatie echilibrata si controalele stomatologice regulate sunt factori care influenteaza pozitiv durata de viata a obturatiilor cu materiale compozite.

Galerie foto
  • ...