MCR Consult Partners - Consultanta in afaceri si management, Bucuresti

Infiintare firma

Atunci cand orice persoana sau grup de persoane doresc sa intraprinda o activitate economica primul lucru pe care trebuie sa il puna in practica este sa faca o infiintare firma.Pentru infiintare firma insa trebuie mai intai ca persoana/persoanele initiatoare sa faca anumite alegeri in functie de ce se doreste sa se intreprinda astfel ca o infiintare firma poate sa insemne infiintare srl – societate cu raspundere limitata, infiintare sa – sociatate pe actiuni, infiintare snc – societate in nume colectiv sau alte tipuri de infiintare societati mai putin utilizate cum ar fi infiintare societate in comandita pe actiuni si altele.Deasemenea o infiintare firma poate deveni si o infiintare pfa sau infiintare intreprindere individuala sau infiintare intreprindere familiala atata timp cat resursele si asteptarile persoanei/persoanelor initiatoare conduc la aceasta concluzie.

Atunci cand persoana sau grupul de persoane doresc sa intreprinda o activitate sociala, de interes comunitar atunci ele primul lucru de facut in aceasta situatie este infiintare ong adica infiinatare asociatie sau infiintare fundatie.

La infiintare firma motivatiile ce vor trebui luate in considerare trebuie sa porneasca in primul rand de la considerente economice dupa care aspectele fiscale, juridice dar si cele legate de partea de personal sunt lucruri importante ce trebuie gandite foarte bine inainte de o infiintare firme.

Spre exemplu daca inainte de infiintare firma exista certitudinea ca mai multe persoane sunt dispuse sa aduca in comun un capital sociat mare sau foarte mare astfel ca activitatea desfasurata va fi una puternica care va conduce la angajari si importante pentru care sunt necesare active fixe (claditi, utilaje etc) ne aflam in situatia in care se poate decide pentru infiintare societate pe actiuni – SA.

Daca inainte de infiintare societate sunt relativ putine persoane care aduc un capital nu foaret mare dar totusi activitatea este una importanta care presupune de asemenea angajari si vanzari bune atunci situatia ar putea conduce la decizia pentru infiintare societate cu raspundere limitata – SRL.

In afara de motivatiile economice mai pot exista si alte motivatii precum aspectele juridice si implicatiile fiscale care pot fi hotaratoare in alegerea facuta.Spre exemplu daca activitatea desfasurata va fi una de prestari servicii atunci chiar daca optiunea normala ar fi infiintare pfa datorita ajantajelor fiscale ce s-ar putea obtine se poate decide in fapt infiintare firma si ulterior declararea firmei ca microintreprindere si astfel incadrarea acesteia in sistemul impozitului pe venit cu procentul de 3%, foarte avantajos in astfel de situatii.

Societatea noastra acorda consultanta de afaceri si management, consultanta juridica si consultanta fiscala la infiintare firma sau societate punandu-si toata experienta in slujba dvs. in schimbul unor tarife foarte avantajoase dvs. si va ofera deasemenea si posibilitatea gazduirii sediului social pe perioada determinata la inceputurile activitatii firmei la preturi fara concurenta.

Galerie foto
  • ...