Total Heat - Sisteme de Incalzire in pardoseala, Bucuresti

Sistemele de degivrare Total Heat

Sistemele de degivrare Total Heat, reprezinta una dintre aplicatiile atribuite cablurilor electrice de incalzire ce folosesc tehnologia Raychem, pentru protectia eficienta a tubaturilor si conductelor exterioare, a burlanelor si a jgheaburilor, impotriva inghetului.

De ce sunt necesare cablurile FrostGuard?

In perioadele friguroase de iarna, fiecare dintre noi se bazeaza pe sistemele de incalzire de care dispune, mai mult sau mai putin moderne, incepand de la sobele clasice de teracota si finalizand cu sistemele de incalzire electrica prin pardoseala. Fiecare dintre acestea asigura atingerea unei temperaturi confortabile ambientului in care ne aflam. Dar ce se intampla cu tevile si conductele interne sau externe, expuse la temperaturile negative si care raman complet neprotejate pe perioada anotimpului rece? Dar cu rampele si caile de acces care ne creaza adevarate probleme in perioadele invernale?

Cand temperatura mediului ambiental scade vertiginos sub zero, apa care ramane in reteaua de tubaturi, jgheaburi sau burlane, tinde sa inghete intr-un timp mai lung sau scurt, depinzand nu doar de temperatura externa dar si de izolatia termica. Instalatiile in care apa circula continuu, sunt ferite de astfel de inconveniente, insa in anumite situatii, alternativa golirii complete a conductelor si tuburilor, este montarea cablului FrostGuard. Eficienta cablului de incalzire se datoreaza in mare parte contactului acestuia direct cu tevile, conductele sau tuburile.

Termostatele de control care se aplica direct la sistemele de degivrare, au capacitatea de a detecta in timp real temperatura ambientului extern, cablurile electrice fiind pregatite sa intervina o data ce apare pericolul de congelare a apei si/sau de inzapezire. In acest fel se evita pericolele de blocare a retelei de tuburi, tevi, burlane, sau mai rau, deteriorarea acestora din cauza presiunii excesive datorate inghetarii apei.

Care sunt posibilitatile de utilizare a sistemelor de degivrare Total Heat?

1. Protectia conductelor de apa imporiva inghetului

Izolatia termica, in conditii de ger, nu poate singura sa asigure protectia retelei de apa, intemperiile putand provoca blocarea alimentarii tevilor cu combustbil.

Cablurile FrostGuard ce folosesc tehnologia Raychem, asigura protectia conductelor, impiedicand congelarea si evitand astfel riscurile defectarii instalatiei si pagubele aferente datorate scurgerilor de apa prin fisurile sau crapaturile aparute.

2. Protectia jgheaburilor, burlanelor si acoperisurilor

Si in cazul acestora, izolatia termica este insuficienta pentru a le proteja, perioadele repetate de inghet, putand cauza deterioarea burlanelor, a jgheaburilor, cat si a suprafetei exterioare a acoperisului. Imposibilitatea drenarii corespunzatoare a apei, are ca efect pe de o parte infiltrarea acesteia prin acoperis iar pe de alta, formarea turturilor de gheata la nivelul burlanelor, un real pericol pentru trecatori.

Cablurile Total Heat, datorita capacitatii de reglare a temperaturii, impiedica inghetarea apei, permitand totodata topirea instanta a zapezii si scurgerea acesteia de pe acoperis, in conditii de siguranta prin burlane si jgheaburi.

3. Topirea zapezii de pe trotuare, scari, rampe si cai de acces

Zapada si inghetul se dovedesc a fi o problema nu doar pentru sistemele de scurgere sau pentru retelele de apa, ci ne dau de furca la tot pasul. Si nu este nevoie sa ne gandim decat la blocajele rampelor sau cailor de acces din cauza ghetii si a stratului de zapada. Sau poate, avem in vedere accidentele suportate de trecatorii ce au ghinionul sa parcurga portiuni inghetate pe trotuare sau scari.

Cablurile uilizate de sisteme de degivrare Total Heat, asigura incalzirea solului, fiind perfecte si pentru suprafete intinse precum cai de acces, rampe, trotuare sau scari din zonele rezidentiale, comerciale si industriale.

Sistemele Total Heat sunt o alegere excelenta atat in ce priveste utilizarea cablurilor electrice in instalatiile de incalzire prin pardoseala, cat si a cablurilor FrostGuard pentru sistemele de dezghetare, ambele folosind tehnologia Raychem. Pentru constructiile rezidentiale sau comerciale, in cazul cladirilor noi sau in curs de renovare, sistemele de degivrare sunt solutiile inteligente de protectie impotriva inghetului, asigurand confortul si siguranta atat a retelelor de tuburi, conducte, jgheaburi si burlane, cat si a cailor de acces sau a trotuarelor.

Galerie foto
  • ...