Implant & Esthetic Center -clinica stomatologica-Bucuresti

Radiologie dentara sector 6

Radiologie dentara sector 6Radiografia dentara este „fundatia’’ oricarui diagnostic si tratament corect. Ea este instrumentul esential nu doar pentru identificarea afectiunilor dentare, ci si pentru preventia lor.

Radiografiile dentare le  permit medicilor stomatologi sa vada, practic, in interiorul dintelui si al gingiei. Astfel ei isi pot forma o idee clara asupra sanatatii osului si a tesutului in care sunt fixati dintii.

 

Radiologie dentara – De ce este necesara o radiografie

 

radiografie dentara permite identificarea mai multor probleme si afectiuni care nu pot fi observate de catre dentist cu ochiul liber.

Astfel, devin vizibile cariile dentare, chiar si cele incipiente, masele de minte care nu au erupt inca si pierderile de masa osoasa.

De asemenea, pot fi relevate abcese dentare, chisturi, tumori sau radacini rupte. Si o afectiune asimptomatica care poate duce la complicatii cum este granulomul dentar poate fi detectata prin radiologie dentara.

Radiografia dentara este indispensabila si in cazul oricarei proceduri de chirurgie dentara, in cazul implanturilor dentare sau procedeelor ortodontice.

Galerie foto
  • ...