Ideal Proiect Architecture & Engineering - Servicii de constructie, Tunari

Expertize tehnice constructii

Prin echipa sa de specialisti Ideal Proiect Architecture & Engineering  întocmeste expertize tehnice pentru urmatoarele domenii:

  • expertiza tehnica la cerinta fundamentala rezistenta mecanica si stabilitate(expertiza structuri);
  • expertiza tehnica la cerinta fundamentala securitatea la incendiu(expertiza incendiu);
  • expertiza tehnica la cerinta fundamentala siguranta în exploatare si accesibilitate;
  • expertiza tehnica la cerinta fundamentala economie de energie si izolare termica;
  • expertiza tehnica la cerinta fundamentala igiena, sanatate si protectia mediului;
  • expertiza tehnica la cerinta fundamentala izolare fonica.

Daca sunteti inginer sau arhitect cu experienta si sunteti interesat pentru a obtine atestatul de verificator de proiecte sau expert tehnic si doriti sa va pregatiti în acest sens, atunci puteti intra pe platforma care asigura o pregatire în acest sens pe mai multe domenii de atestare.

Ce este un expert tehnic si cine poate fi expert tehnic?

Regulamentul pentru verificarea si expertizarea tehnica a proiectelor, expertizarea tehnica a executiei lucrarilor si constructiilor , precum si verificarea calitatii lucrarilor executate se face de catre un expert tehnic care este definit prin lege astfel: expert tehnic – specialist cu activitate în constructii atestat în unul sau mai multe domenii/subdomenii de constructii si specialitati pentru instalatiile aferente constructiilor, care efectueaza expertiza tehnica a constructiilor, a executiei lucrarilor de constructii si, în situatiile prevazute de lege, efectueaza expertizarea tehnica a proiectelor.

Expertul tehnic este întotdeauna atestat. Atestarea se face numai de catre ministerul dezvoltarii. Pentru a devenit expert tehnic trebuie sa îndeplinesti o serie de conditii privind educatia avuta si experienta profesionala. Expertii tehnici trebuie sa fie constructori cu studii superioare, adica ingineri sau arhitecti. Atestarea se face pe unul sau mai multe domenii în functie de pregatire si educatie.

Când se impune realizarea unei expertize tehnice?

Expertizarea tehnica se poate realiza si în urmatoarele situatii:

a) interventii la constructii existente;

b) în cazul dezastrelor sau accidentelor datorate factorilor naturali sau antropici sau activitatilor tehnologice, în vederea evaluarii starii tehnice a constructiilor avariate;

c) la solicitarea autoritatii contractante sau a beneficiarului privind proiectul/proiectele sau executia lucrarilor si a constructiilor;

d) pentru evaluarea constructiilor existente la actiuni seismice si, dupa caz, stabilirea de masuri de interventie;

e) în vederea determinarii calitatii tehnice a unor proiecte.

Galerie foto
  • ...