House of Beauty Clinic - Estetica dentara si stomatologie Bucuresti

Parodontologie

“Parodontologia este studiul intregului sistem specializat de tesuturi dure si moi care sustine dintii si isi mentine pozitia in maxilar. Acest sistem se numeste parodontiu sau spatiu periodontal.”

Parodontiul actioneaza ca un amortizor de soc in timpul muscaturilor si mestecarii, ajuta la prevenirea deteriorarii dintilor de fortele excesive si mentine dintii intr-o pozitie stabila in interiorul falcilor astfel incat sa functioneze impreuna eficient si confortabil in timpul mestecarii.

Ce este boala parodontala?
Boala parodontala, cunoscuta si sub denumirea populara de “paradontoza” este atunci cand gingiile si structurile parodontale mai profunde devin inflamate.Aceasta inflamatie a gingiilor, care are de obicei tendinta de sangerare in timpul periajului, este raspunsul organismului la cantitatea mare de bacterii si tartru acumulate pe suprafata dentara.

Forma cea mai usoara de imbolnavire este gingivita, primele simptome fiind sangerarea gingiilor. Lasat netratat, gingivita poate progresa la paradontoza, prin cresterea sangerarii, respiratie urat mirositoare si posibile dureri.

Daca nu consultati un medic parodontolog, inflamatia se poate raspandi sub gingii, distrugand ligamentul parodontal si ducand in cele din urma la pierderea dintilor.

Galerie foto
  • ...