Gnosis Kernel, Bucuresti - Hale, confectii metalice diverse

Indoire tabla

Îndoirea tablei este un proces de fabricatie care produce o forma în forma de V, U sau canal, de-a lungul unei axe drepte, în materiale ductile, cel mai frecvent tabla metalica. Echipamentele utilizat în mod obisnuit sunt de mai multe tipuri, insa cea mai comuna este presa hidraulica de indoit tabla tip abkant.

Pentru indoire, o piesa de lucru este pozitionata deasupra blocului matritei si cutitul de indoire preseaza foaia pentru a realiza o forma. De obicei, îndoirea trebuie sa depaseasca atât eforturile de întindere, cât si eforturile de compresie ale materialului. Atunci când se face îndoire, tensiunile reziduale forteaza materialul sa se întoarca înapoi în pozitia initiala, astfel încât foaia trebuie sa fie supra-îndoita pentru a obtine unghiul adecvat de îndoire. Atunci când tabla este îndoita, ea se întinde în lungime. Deductia la încovoiere este cantitatea de metal ce se va întinde când se îndoaie, masurata la marginile exterioare ale curbei. Raza de îndoire se refera la raza interioara. Raza de îndoire depinde de matritele utilizate, de proprietatile materialelor si de grosimea materialului.

Firma noastra utilizeaza o presa hidraulica tip abkant ce poate realiza indoire pe o lungime maxima de 3200 mm, cu o grosime maxima de 8 mm in cazul otelului carbon.

Galerie foto
  • ...