Fototapet RO - Fototapet personalizat, pardoseli decorative, Bucuresti

Fototapetul pentru tavan inovatie si design

Chiar si suprafetele pozitionate in plan orizontal pot fi amenajate cu fototapet personalizat impermeabil, folosind orice tip de grafica (orice imagine). Materialul utilizat pentru acest tip de suprafata CDS-CELING, permite personalizarea fara nici un fel de conditionare a tavanului.

Suprafata trebuie masurata cu atentie, de 6 ori in diferite puncte, pentru a evita obtinerea unei lucrari cu dimensiuni necorespunzatoare suprafetei ce urmeaza a fi amenajata. Mai exact se vor efectua cate 3 masuratori pe fiecare latura.

CUM PREGATIM SUPRAFATA TAVANULUI

Suprafata ce urmeaza a fi amenajata, trebuie sa fie neteda (slefuita si curatata), iar daca tencuaila este recent realizata va trebuie sa o amorsam pentru a controla timpul de uscare al adezivului utilizat.

Curatati suprafata ce urmeaza a fi amenajata de orice impuritati, particulele libere de ciment, praf, sporii de mucegai si/sau orice urma care se prezinta precum o denivelare. Suprafata de lucru trebuie sa fie perfect neteda.

Trasati pe suprafata tavanului repere (linii subtiri cu un creion), conform formatului fasiilor (dimensiunile fasiilor), pentru a controla aplicarea acestora si stabiliti-va strategia de montaj.

CUM APLICAM FOTOTAPET-UL PE TAVAN

Aplicarea fototapetului personalizat pe suprafata tavanului se face intr-un mod similar cu descrierea procesului de aplicare pe un plan vertical. Fasiile din care este compusa o lucrare au o suprafata de aproximativ 1 mp, pentru a permite o aplicare facila.

Verificati pozitionarea fasiilor, inainte de a incepe aplicarea si marcati pozitionarea lor pe suprafata tavanului, in cazul in care acest lucru nu a fost facut de operatorii nostri. In acest fel eliminati riscul unui montaj facut incorect si gasirea unor solutii de remediere.

In cazul suprapunerilor rezultate din aplicarea fasiilor, acestea pot fi indepartate cu atentie, dupa obtinerea montajului corect, la un interval de 10 - 24 ore dupa ce procesul de uscare s-ar fi finalizat. Nu incurajam, aplicarea fasiilor una langa alta (in cazul in care acest lucru a fost mentionat expres atunci cand a fost lansata comanda ferma), deoarece exista riscul de a compromite aplicarea corecta a lucrarii.

Aflati mai multe informatii despre aplicarea materialelor CDS utilizate dupa caz in functie de destinatie.

CUM MASURAM SUPRAFATA TAVANUL

Chiar daca materialul utilizat pentru realizarera fototapetului este unul permisiv si din punct de vedere al proprietatilor fizice beneficiaza de un anumit grad de elasticitate, aceasta caracteristica nu ne permite totusi sa ne bazam pe niste masuratori exacte, la limita. Exista situatii in care materialul se poate comporta atipic, sa fie mai putin elastic, acest lucru datorandu-se mai multor factori printre care cei mai importanti sunt temperatura ambientala si modul de activare al adezivului.

In cazul in care marja de siguranta nu este luata in calcul si se constata la montaj ca mai este necesara o fasie, exista riscul (peste 50% din cazuri) sa nu mai poata fi obtinuta aceeasi cromatica cu restul lucrarii (dupa caz), dar implicit timpul montajului se va prelungii cu inca o zi sau doua.

 

Sa presupunem ca suprafata de lucru are forma dreptunghiular (cel mai des intalnita):- laturile AB si DC se numesc lungimi si se noteaza cu "L"- laturile AD si BD se numesc latimi si se noteaza cu "l"

 

Vor fi masurate pe rand cele doua lungimi ( AB si DC ), deci 2 masuratori si pentru siguranta se va face inca o masurare pe lungime pe mijlocul suprafetei (cu linie punctata m-n).

Vor fi masurate pe rand cele doua latimi ( AD si BD ), deci 2 masuratori si pentru siguranta se va face inca o masurare pe latime pe mijlocul suprafetei (cu linie punctata o-p).

Pentru a afla suprafata totala se se va inmulti Lungimea cu latimea.EX.L = 4m si l= 3mST (suprafata totala) 4mX3m = 12 mp

Necesarul de materiale in orice fel de amenajare trebuie sa contina o marja de siguranta, adica un surplus de material. In cazul de fata, pentru a nu ne trezi cu o lucrare trunchiata, incompleta, care sa nu acopere corect suprafata pe toate laturile ei, va trebu sa luati in calcul un plus de 5 cm adaugat la cota cea mai mare.

 

Galerie foto
  • ...