Evcont Audit - servicii audit Bucuresti

Audit Fonduri Europene

Potrivit dispozitiilor legale in vigoare, procedurile de auditare sunt stabilite de catre finantator, cu alte cuvinte impuse de catre acesta, in cele mai multe cazuri serviciile de audit proiecte europene, dintre care audit financiar POCU, audit POC, audit POAT, fiind realizate pe baza standardului de audit ISRS 4400 „Misiuni pentru efectuarea procedurilor convenite privind informatiile financiare”.

Proiectele cu finantare nerambursabila reprezinta o oportunitate importanta pentru fiecare intreprinzator, putand contribui in mod semnificativ la dezvoltarea propriei afaceri. Finantarea nerambursabila are loc din fonduri publice, care trebuie utilizate conform cerintelor autoritatii ce ofera finantarea. Modul de cheltuire a acestor fonduri este verificat de catre specialisti din domeniul financiar-contabil in diversele etape de derulare a proiectelor, respectiv implementare, finalizare, cat si ulterior finalizarii.

Activitatea de audit financiar proiecte europene este asadar nu numai importanta ci si necesara, in contextul in care auditorul verifica toate informatiile necesare din cererea de rambursare a cheltuielilor ce atesta ca finantarea nerambursabila acordata a fost cheltuita in conformitate cu termenii si conditiile contractului de finantare.

Potrivit dispozitiilor legale in vigoare, procedurile de auditare sunt stabilite de catre finantator, cu alte cuvinte impuse de catre acesta, in cele mai multe cazuri serviciile de audit proiecte europene, dintre care audit financiar POCU, audit POC, audit POAT, fiind realizate pe baza standardului de audit ISRS 4400 „Misiuni pentru efectuarea procedurilor convenite privind informatiile financiare”. Pe baza acestui standard, auditorul financiar de fonduri europene raporteaza atat verificarile efectuate asupra cererii de rambursare, cat si constatarile sale, diferenta majora fata de alte misiuni de audit fiind data de faptul ca toate erorile sau problemele identificate, indiferent de valoare, se impun a fi prezentate in raportul auditorului.

Galerie foto
  • ...