Evcont Audit - servicii audit Bucuresti

Audit Statutar

Auditul financiar statutar (obligatoriu) urmareste nu numai indeplinirea unei obligatii legale, ci si posibila identificare de catre auditor de erori, posibile fraude sau lipsa a controalelor interne. Aceasta activitate a auditorului conduce la imbunatatirea proceselor care se deruleaza in cadrul companiei, cu consecinta cresterii nivelului de corectitudine al situatiilor financiare.

Activitatea de audit financiar statutar este de cele mai multe ori perceputa doar ca o obligatie legala, sau ca o simpla formalitate, fara a fi cunoscute beneficiile efective pe care aceasta activitate o poate aduce unei firme. In ciuda acestei perceptii, auditul financiar statutar vizeaza o verificare a situatiilor financiare, respectiv in ce masura acestea prezinta o imagine fidela a pozitiei financiare si performantei societatii, a miscarii capitalurilor proprii precum si a fluxurilor de trezorerie, in conformitate cu cadrul de raportare financiara in vigoare.

Cu alte cuvinte, o definitie scurta si concisa a conceptului de audit financiar obligatoriu ar consta in activitatea efectuata de auditori statutari care isi exprima o opinie asupra situatiilor financiare, potrivit standardelor de audit, in virtutea unor dispozitii legale, ca urmare a mandatului primit din partea managementului.

 
Galerie foto
  • ...