Europarchet Design - Comercializare, montare, reconditionare parchet, Bucuresti

Refinisare parchet masiv

Reconditionari (refinisari) parchet masiv

Pentru ca frumusetea parchetului sa nu se estompeze in timp, acesta trebuie curatat cu solutii de ingrijire speciale, recomandate de specialisti. In cazul in care aceasta pardoseala a fost zgariata sau deteriorata, in urma unei refinisari va arata ca noua.

Parchetul clasic este unul dintre cele mai elegante si mai frumoase tipuri de parchet. Frumusetea acestui tip de pardoseala se estompeaza insa foarte repede daca nu este intretinuta corespunzator.Este de mentionat faptul  ca foarte multi posesori de parchet masiv nu stiu cum sa-l intretina, acest lucru ducand la o deteriorare prematura a pardoselii.

INTRETINEREA ZILNICA

Pardoselile din lemn masiv se aspira, regulat, in functie de necesitati. Niciodata acestea nu trebuie spalate cu un mop nestors, deoarece apa baltita poate da un aspect tern finisajului si poate deteriora lemnul. Pentru o intretinere mai buna, se recomanda  folosirea saptamanala a unui produs de curatat pentru parchet. Acesta se aplica cu o ustensila speciala, un fel de mop care are la capat o platforma foarte flexibila pe care se ataseaza o laveta (dupa ce laveta a fost inmuiata in solutia de curatat trebuie stoarsa foarte bine).

Atentie, nu este indicat sa folositi orice fel de produs de curatat. Acesta trebuie recomandat de producator sau de parchetarul care a montat parchetul, deoarece, daca este ales necorespunzator, poate afecta lacul, ceara sau uleiul cu care a fost finisat parchetul.

INTRETINEREA PERIODICA

Pe langa intretinerea zilnica, parchetul masiv mai necesita o ingrijire speciala, bianuala (de obicei la curatenia de Pasti si de Craciun). Aceasta consta in aplicarea unui polish special care are rolul de a forma o pelicula de protectie peste lac. In cazul in care lacul cu care a fost dat parchetul este deterioarat, in cazul in care ati varsat cafea, vin sau orice alta substanta asemanatoare peste parchet, acesta se pateaza si va fi aproape imposibil de curatat. Aplicarea produsului poate fi facuta manual de proprietar sau de o firma specializata in servicii de curatenie.

REFINISAREA PARCHETULUI

O data cu trecerea timpului, parchetul se zgarie si incepe sa-si piarda luciul sau culoarea. Nu va speriati, nu sunt semne ca acesta trebuie schimbat. Sunt semne ca are nevoie de o refinisare. Perioada dupa care parchetul trebuie refinisat depinde de traficul la care acesta este supus si de lacul cu care a fost finisat ultima oara.

Operatia de refinisare va incepe prin degajarea camerei ce va trebui refinisata. In acest scop se va scoate mobilierul din camera. Urmatorul pas consta in indepartarea plintei sau pervazului (dupa caz). Este recomandat ca acestea sa se inlocuiasca cu unele noi deoarece trecerea timpului si demontarea lor vor afecta cu siguranta calitatea lor. Noi executam si recomandam slefuirea cu ajutorul masinilor de slefuit cu banda abraziva; operatiunea se face in trei faze successive, care folosesc abraziv cu granulatie din ce in ce mai fina.Dupa aceste operatii se trece la operatiunea de chituire, operatiune care se realizeaza cu o rasina de legatura.

Premergator operatiei de lacuire se va aplica un grund monocomponent cu acoperire buna si uscare rapida care intareste fibra lemnului si o protejeaza de contactul cu apa sau alte lichide. Dupa aceasta etapa urmeaza lacuirea propriu zisa.Este cea mai frecventa metoda de finisaj pe care o folosim.Executam lacuire cu ajutorul pensulei sau ruloului special conceput pentru a impiedica formarea bulelor de aer.In general se aplica 2 straturi de lac, iar pentru fiecare strat, inainte de urmatorul, asteptam ca lacul sa se usuce si sa se intareasca; intre straturi se face slefuire cu abraziv de granulatie 180-220. Intre diferitele tipuri de lac, optam pentru cel poliuretanic.Acesta ofera cea mai mare rezistenta la frecare; in unele cazuri utilizam lacuri pe baza de apa sau ecologice.

Galerie foto
  • ...