Europarchet Design - Comercializare, montare, reconditionare parchet, Bucuresti

Montaj deck (lemn de exterior)

Pardoselile din lemn pentru exterior in comparatie cu pardoselile pentru interior, au o durabilitate naturala crescuta si nu necesita nici un tratament chimic inainte sau dupa utilizare. Fie ca vorbim de terase, gradini, alei de traversare, verande, terase pentru baruri si restaurante, spatii de relaxare sau de joaca exterioare, deck-ul este o alegere excelenta.

Pardoseala de exterior este realizata in intregime din lemn masiv, din speciile cele mai dure si rezistente:Ipé, Garapa, Teak, Massaranduba, Itauba, etc. Chiar si profilele suportului sunt tot din lemne dure. Profilele se sprijina liber pe suprafata  sau se fixeaza in pardoseala. Lamelele se dispun deasupra profilelor si se fixseaza de acestea in doua moduri: fie direct cu suruburi vizibile in capete, fie cu placute (cleme) ascunse, adecvate, din otel inox. Acestea se fixeaza cu suruburi pe profile inserate prin incastrare in fantele lamelei pentru montaj fara schelet metalic la vedere.

REGULI DE MONTAJ SI PASTRARE A LEMNULUI DE EXTERIORREGULI DE MONTAJ

Locul unde se monteaza lamelele tebuie pe cat posibil sa fie nivelat, de consistenta dura si compact. Lemnul folosit ca suport trebuie sa aiba aceeasi densitate si durabilitate cu lemnul utilizat pentru pardoseala (de regula din aceeasi esenta). Se recomanda prinderea lamelelor pentru pardoseala de fiecare suport in parte.Pentru a realiza un montaj regulamentar, lamelele trebuie prise cu suruburi de suporti. Toate lemnele exotice pentru pardosela prezinta o duritate care implica o pregaurire, pentru evitarea riscurilor de fisurare a lemnului. Pentru aceasta operatie sunt indicate spirale adecvate pentru gaurirea lemnului dur. Suruburile ideale pentru fixarea sunt cele din otel inox autofiletante pentru lemn. Diametrele suruburilor variaza in functie de grosimea lemnului dar oricum surubul trebuie filetat pana la maxim si trebuie prevazuta o evazare potrivita pentru a permite capatului surubului sa fie adus la rasul lamelei.Este obligatorie utilizarea a doua suruburi pe latimea lamelei. Pentru fixarea cu suruburi "ascunse", dimensiunea acestora se proportioneaza in functie de elementele de ancorare.

 

PASTRARE

 Pentru a rezolva oxidarea naturala a lemnului datorata razelor ultraviolete( colorare gri-argintie) se utilizeaza un ulei special pentru exterior, ca tratament anual/bianual si cu scopul de a face placut contactul cu suprafata lemnului. 

Galerie foto
  • ...
  • ...