Eisol Security - Proiectare, instalare, service sisteme de securitate Pantelimon, Ilfov

Evaluare risc securitate fizica

Evaluarea de risc la securitatea fizica este obligatorie pentru toate societatile comerciale care detin cel putin un punct de lucru autorizat.

Procesul de evaluare a riscului cuprinde urmatoarele faze:

  • stabilirea contextului

     

  • identificarea riscului
  • analiza riscului
  • estimarea riscului
  • tratarea riscului

 

ATENTIE!!! Analiza de risc la securitatea fizica este obligatorie. Legislatia in domeniul securitatii prevede unele masuri absolut obligatorii. Hotărârea Guvernului nr. 301/2012 actualizată conform Hotărârii nr. 1002/2015 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. Analiza de Risc are ca scop identificarea factorilor interni si externi ce afecteaza in mod direct sau indirect securitatea fizica a persoanelor care isi desfasoara activitatea in cadrul unei unitati. Sistemele de securitate generate in urma Analizei de risc la securitatea fizica, trebuie implementate in maxim 60 de zile de catre unitatile ce fac obiectul unei evaluarii. In urma implementarii sistemelor de securitate conducatorii au obligatia sa asigure mentenanta acestor numai prin firme specializate si autorizate cel putin odata la 6 luni pentru asigurarea functionalitatii acestora. Incalcarea prevederilor din legislatia specifica privind elaborarea si implementarea analizei de risc la securitatea fizica constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5000 la 10000 RON

Prevăzută de Legea 333 / 2003, si HG 301 / 2012 este necesară pentru:

protec?ia persoanelor, paza bunurilor ?i a valorilor. stabilirea măsurilor de securitate prin mijloace mecanofizice si tehnice precum si personal specializat. avizarea proiectului tehnic pentru sistemele de securitate.

Galerie foto
  • ...