Ebi Dent - Clinica Stomatologica Bucuresti

Fatete dentare

Fatetele dentare sunt foite fine din portelan, foarte rezistente, care se aplica pe partea din fata a dintilor. Ele sunt la fel de puternice ca si smaltul natural si sunt realizate în laborator cu ajutorul tehnologiei computerizate, pentru ca pacientul sa beneficieze de un zâmbet stralucitor.

Fatetele dentare pot fi considerate un adevarat scut pentru suprafata externa a dintelui, fiind proiectate special pentru a imbunatati forma sau culoarea acestuia. Folosind un adeziv de cimentare, ele se muleaza pe suprafata frontala a dintelui si il sigileaza impotriva cariilor si a imperfectiunilor date de diferentele de culoare, forma sau pozitie in raport cu ceilalti dinti. Practic, defectele dentare ale dintilor din fata pot fi “mascate” la perfectie cu ajutorul fatetelor dentare.

In ce cazuri sunt recomandate fatetele dentare?

– pentru acoperirea dintilor sparti, fisurati sau ciobiti;
– pentru acoperirea dintilor colorati inestetic sau decolorati ca urmare a tratamentelor cu tetraciclina, fluoroza, obturatii coronare vechi, tratamente incorecte de canal;
– pentru acoperirea dintilor cu pete.
– pentru alinierea dintilor cu anomalii de forma: dinti prea mari sau prea mici, dinti strambi, cu forme inestetice;
– pentru dinti pozitionati necorespunzator;
– in cazul dintilor inghesuiti sau cu spatii intre ei. Fatetele inchid spatiile inestetice ale dintilor
frontali – asa numita strungareata;
– pentru acoperirea plombelor inestetice;
– pentru acoperirea zambetului gingival.
In ce cazuri nu sunt recomandate fatetele dentare?
Fatetele dentare se aplica doar pe dinti sanatosi! Daca exista probleme dentare serioase sau boli precum gingivita/parodontoza, se trateaza mai intai afectiunile si abia apoi se aplica fatetele de portelan.
Daca dintii sunt degradati sau fracturati, nu se pot aplica fatete dentare, fiind necesare coroane dentare.
In cazuri de bruxism (strangere sau scrasnire involuntara din dinti) de asemenea, nu se recomanda fatetele dentare, ele putand fi ciobite sau sparte ca urmare a afectiunii.
In cazuri de probleme ortodontice cu un anumit grad de severitate, se recomanda purtarea aparatului dentar pentru atingerea rezultatelor dorite.

Fatetele dentare pot fi atasate doar in cazul unor afectiuni ortodontice usoare.

Galerie foto
  • ...