Dr. Lupu - Dental & Implant Center Bucuresti

Tratamentul cariilor dentare

Exista patru modalitati principale de a trata cariile dentare. Aceste tratamente efectuate de un medic dentist pot ajuta la tratarea leziunilor acestora.

Umplerile sunt cea mai obisnuita forma de tratament pentru boala. Stomatologul se ocupa de perforarea în zona afectata a dintilor, îndeparteaza materialul deteriorat în interiorul cavitatii si împacheteaza acest spatiu gol cu ??un material de umplere dentar adecvat. Exista diferite tipuri de materiale de umplere care pot fi utilizate, în functie de zona în care a aparut caria.

Coroanele sunt o alta optiune în tratarea cariilor dentare si sunt folosite numai atunci când o mare parte a dintelui este distrusa. Când cariile dentare sunt mari, dintele devine mai predispus la fisuri, si, în cele din urma, la rupere.

Tratamentul pe canal este o alta metoda de tratament pentru cariile dentare. Când caria progreseaza prin smalt si se stabileste în centrul dintelui, poate sa deterioreze nervii care se afla în radacina. Stomatologul va îndeparta nervul deteriorat si va umple zona.

Extractia dentara – în unele cazuri, dintele poate fi deteriorat dupa reparatie si trebuie extras daca exista riscul de raspândire a infectiei în osul maxilarului. Îndepartarea unor dinti poate afecta alinierea celor ramasi în gura, asa ca se recomanda ca o proteza partiala, o punte, sau un implant sa fie inserate în acele zone edentiale.

Galerie foto
  • ...