Dr.Gina Tataru-cabinet stomatologic-Bucuresti

Endodontie - Tratamente de canal

Este singura manevra oarba care se face in terapia stomatologica si presupune o deosebita atentie si indemanare din partea stomatologului.

Tratamentul endodontic reprezinta cheia succesului intr-o restaurare protetica odontala, se poate desfasura pe parcursul a mai multor sedinte de tratament.

-curatarea canalelor radiculare (pe toata lungimea lor) de resturile organice si anorganice (care se pot altera);

-prepararea si conformarea mecanica sau rotativa a canalelor radiculare;

-sterilizarea si obturarea - adica izolarea partii sterile (osul - suportul in care sunt implantati dintii) de partea nesterila (reprezentata de saliva si mediul bucal).

 

Cand este tratamentul endodontic efectuat corect?

"Tratamentul endodontic efectuat corect, previne aparitia unor inflamatii in tesutul osos ce inconjoara radacina dintilor si trateaza leziunile deja existente in acest tesut si care sunt cauzate de bolile pulpei dentare."

Calitatile unei obturatii de canal realizate corect:

1. Materialul de obturatie trebuie sa umple tridimensional, etans, spatiul oferit de canalele radiculare largite anterior in timpul tratamentului mecanic.

2. In momentul in care privim o radiografie dentara, care surprinde dintele tridimensional, nu trebuie sa se observe goluri sau lipsuri de material de obturatie.

3. Obturatia de canal trebuie sa se intinda pe intreaga lungime a canalelor radiculare, pentru a fi siguri ca acestea sunt in mod corect obturate.

4. Materialul folosit pentru obturare trebuie sa fie bioinert, neiritant si neresorbabil.

 

Galerie foto
  • ...