Dr.Gina Tataru-cabinet stomatologic-Bucuresti

Coroanele dentare

Coroanele dentare reprezinta acei dinti falsi aplicati in cavitatea bucala, care cu ajutorul tehnicilor moderne capata un aspect si o naturalete de invidiat.

Coroana dentara - nu e suficient doar sa fie frumoasa intucat cu dintii nu doar zambim, ci ii supunem zilnic sarcinilor mecanice cum ar fi masticatia, la care acestia trebuie sa "supravietuiasca". In functie de scopul la care trebuie sa se preteze, coroanele dentare sunt efectuate din materiale diferite, pot fi:

 - metalo-ceramice;

 - ceramica pe suport de zirconiu;

 - integral ceramice;

Coroanele pe schelet de zirconiu sunt pana acum cele care bifeaza cele mai multe puncte forte. Beneficiul major al acestora il constituie pe langa estetica de lux si biocompatibilitatea cu tesuturile dentare proprii.

Prin adaptabilitate perfecta la nivelul gingiei confera ideea de dinte natural si pe de alta parte zirconiul fiind un material nealergen (este de fapt un cristal) nu va produce niciodata reactii gingivale. Pe langa coroanele efectuate pe schelet de zirconiu, exista si alte materiale cum ar fi ceramica pe schelet metalic nobil (Aur - Platina) sau nenobil (Crom - Cobalt).

Acestea se preteaza cazurilor in care se urmareste o restaurare biomecanica rezistenta menita sa suporte presiuni masticatorii mai mare decat in cazul zirconiului.

Alegerea tipului de coroane se face de catre medicul dentist, acesta tinand cont atat de considerentele functionale ale cazului clinic in cauza cat si de cel estetic.

Galerie foto
  • ...