85 Fan Prest - DepanareLaptop.ro Bucuresti

Inlocuire Mufa Alimentare Laptop

Ai nevoie de inlocuire mufa alimentare laptop? Tehnicienii DepanareLaptop.ro iti vin in ajutor. Te asteptam cu servicii de calitate, tehnici moderne si piese de schimb de calitate pentru a realiza o inlocuire mufa alimentare sigura si rapida, la costuri mici.

Mufa de alimentare a unui laptop este prima componenta prin care laptopul tau primeste curent. Este „poarta de intrare in laptopul tau”. Fara ea, laptopul nu se poate alimenta, deci nu poate functiona decat atat timp cat bateria este incarcata.

Mufa difera de la un model la altul si aici nu ne referim de la o marca la alta, ea difera si la modelele aceleasi marci de laptop. Chiar daca incarcatorul poate coincide de la un laptop la altul, conectorul de alimentare din interior difera, in functie de model. De ce? Pentru ca difera forma placii de baza, forma carcasei, asezarea in interior a componentelor. In functie de acestea, designul mufei sau pinii ei pe placa de baza difera.

Mufa de alimentare este un element de uzura din pacate. La fiecare conectare a incarcatorului, ea se uzeaza (pinii din interior se largesc, carcasa se poate sparge, sa nu mai vorbim de situatiile in care laptopul a cazut fix pe mufa incarcatorului). 

Cauzele deteriorarii mufei pot fi multiple. Iata:

  • Laptopul a cazut pe mufa incarcatorului si aceasta s-a spart;
  • Laptopul nu a fost curatat, s-a incalzit, iar plasticul din compozitia mufei, care de multe ori se afla langa sistemul de racire, a devenit casant si astfel, la conectarea alimentatorului, s-a spart;
  • Un design prost al mufei (vezi Asus Zenbook, Asus seria x54, unele modele de Sony) face ca mufa sa fie foarte fragila si sa se sparga foarte usor la conectarea incarcatorului.

Si totusi, o mufa sparta este de cele mai multe ori „semifunctionala”. Cand conectezi incarcatorul, laptopul se alimenteaza in anumite pozitii sau daca tii foarte tare apasat. Insa aceasta nu este o functionare normala. Iata de ce: Contactul intre mufa incarcatorului si cea din interiorul laptopului este imperfect. Orice contact imperfect genereaza un arc electric, care in timp supraincalzeste zona respectiva. Astfel, s-ar putea sa te trezesti cu carcasa si mufa de alimentare topite, sa nu mai poti scoate incarcatorul din laptop sau, mai rau, sa incalzesti placa de baza in zona prinderii mufei si sa se deterioreze cablajele. Nu mai vorbim de DELL sau HP, care au un pin central pentru „recunoasterea” incarcatorului care, daca nu are un contact perfect, nu incarca bateria sau o incarca intermitent. Astfel poti ajunge sa se deterioreze bateria laptopului, iar costurile reparatiei cresc.

Mufele de alimentare din laptopuri pot fi cu fir (care se conecteaza in placa de baza) sau direct conectate pe placa de baza.

Specialistii nostri ofera servicii de inlocuire mufa alimentare laptop pentru orice tip de model. Iti punem la dispozitie orice mufa de alimentare: de la Acer, Asus, Benq, Fujitsu Siemens (la care mufele sunt ceva mai simple) pana la Dell, HP, Sony, Lenovo Square sau Asus Zenbook, la care mufele sunt ceva mai complexe.

Galerie foto
  • ...