Doctor Mina Vasiliu - clinica stomatologica-Bucuresti

Protetica Dentara

PROTETICA DENTARA trateaza metodele de restaurare morfofunctionala si estetica a aparatului dento-maxilar cu ajutorul unor proteze biocompatibile.

Lucrarile protetice dentare sunt in general piese rigide, realizate in afara cavitatii bucale cu ajutorul laboratorului de tehnica dentara. Acestea se pot clasifica dupa sprijinul pe care il au, dupa materialul din care se realizeaza sau dupa aspectul fizionomic.

Sprijinul poate fi pe:

  • dinti naturali pregatiti corespunzator;
  • mucoasa crestelor edentate;
  • pe implante.

Exiata situatii cind sprijinul poate fi mixt.

Ca si materiale lucrarile protetice se pot realiza din aliaje metalice nobile, seminobile sau aliaje de CR-NI, CR-CO. Componenta fizionomica poate fi material acrilic, compozit, portelan, zirconiu.

Ca si modalitate de executie exista lucrari protetice fixe (coronitele, microprotezele, puntile dentare), mobilizabile (protezele scheletate, proteze ancorate prin sisteme speciale), mobile (protezele partiale sau totale) si lucrarile executate pe implante.

Tratamentele protetice prin definitie ireversibile trebuie aplicate numai dupa o temeinica analiza interdisciplinara. Exista o stransa interdependenta intre protetica si celelalte ramuri ale medicinei dentare.

Radilogia si patologia orala ofera informatii fundamentale pt. diagnosticul si evaluarea lucrarilor protetice.

Parodontologia ofera mijloacele terapeutice care se adreseaza suportului protezelor, iar odontoterapia resturatoratoare este utila pt. a alege solutia optima de conservare a dintilor care vor fi cuprinsi in planul protetic.

Galerie foto
  • ...