Doctor Mina Vasiliu - clinica stomatologica-Bucuresti

Profilaxie - Preventie

PROFILAXIA stomatologica se refera la o serie de terapii de prevenire a bolilor aparatului dento-maxilar. De asemenea reprezinta baza ingrijirii dintilor si gingiilor si este un mijloc de a evita eventualele neplaceri ce pot aparea in aceasta zona.

Profilaxia are atat beneficii medicale cat si estetice. Procedurile profilactice se recomanda sa aiba o periodicitate de 6 luni. Cele mai importante sunt:

  • detartrajul
  • fluorizarea
  • sigilare
  • instructaj de igiena orala

Detartrajul presupune indepartarea placii bacteriene si a tartrului de la nivelul arcadelor dentare si are ca rezultat imbunatatirea comfortului general in cavitatea bucala, a aspectului estetic si de multe ori indepartarea respiratiei urat mirositoare.

Fluorizarea este tratamentul prin care se suplimenteaza cantitatea de fluor a dintilor in scop profilactic si este indicat cu precadere copiilor, dar si adultii pot beneficia de acest tratament profilactic. Sigilarea este o procedura stomatologica simpla si nedureroasa prin care se izoleaza suprafata dentara de mediul cavitatii bucale cu scopul de a preveni formarea cariilor. Sigilarea creaza o bariera intre factorii externi ce produc cariile si suprafata dentara in timp ce fluorizarea creste rezistenta dintelui la acesti factori.

Instructajul de igiena orala presupune descrierea detaliata a tehnicilor de periaj, recomandari despre folosirea atei dentare si a periutelor interdentare.

Galerie foto
  • ...