Dentland - Clinica stomatologica Bucuresti

Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt stilpi de titan cu forma de surub cu rol de a sustine artificial dar stabil dintii pierduti din diverse cauze. Implantul dentar inlocuieste practic radacina dintelui d-voastra.

Dinte natural vs implant dentar

Implanturile pot fi folosite sa sustina o coroana sau pot fi utilizate ca si stalpi pentru punti fixe si lucrari mobile.

Ele sunt confectionate din titan medical pur, un inlocuitor biocompatibil pentru dintele natural pierdut ceea ce inseamna ca nu exista reactii adverse la implant. In studii avansate de cercetare se afla implantele dentare din zirconiu, indicate in special in zona frontala.

Nu sunt citate in literatura de specialitate reactii alergice la titan si nu exista fenomen de respingere, ci esecuri datorate altor cauze.

Sistemul d-voastra imunitar nu va recunoaste implantul in gura ca si corp strain si nu-l va respinge.

 

Situatii in care implantul dentar este cea mai buna solutie? 1. Atunci cand lipseste un singur dinte

Un singur implant elimina nevoia pilirii si tratamentului de canal pentru dintii adiacenti. In cazul implantului nu este nevoie de coroane si pentru dintii alaturati

Restaurarea cu un implant Restaurarea cu o punte

 

2. Atunci cand lipsesc mai multi dinti

Implanturile elimina necesitatea protezelor dentare, care pot deteriora tesutul gingival, pot cauza deteriorarea tesutului osos si va ofera doar 40% din capacitatea de mestecare naturala.

 

 

Restaurarea cu proteza dentara

 

Restaurarea cu mai multe implanturi

 

3. Atunci cand lipsesc toti dintii

Implanturile pot fi folosite pentru “ancorarea” protezei dentare. Din nefericire, protezele dentare nu sunt cel mai bun inlocuitor pentru dintii naturali. Folosirea protezei dentare poate cauza distrugeri ale tesutului gingival, pierderi de os, capacitate redusa de masticatie si disconfort in utilizare. Doua pana la patru implanturi pot elimina aceste probleme si va pot reda capacitatea functionala a danturii si increderea de a zambi.

Mai multe implanturi cu coroane va pot oferi dantura permanenta si senzatia de a avea dinti naturali.

 

Ancorarea protezei pe implanturi

Restaurarea intregii guri cu implanturi

 

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a beneficia de implanturi?

1) Fa o programare pentru o radiografie panoramica. Radiografia panoramica ne va ajuta sa facem un plan personalizat de tratament. 2) Insertia implanturilor. 3) 3-6 luni perioada de vindecare. 4) Descoperirea implanturilor si restaurarea danturii (3-4 weeks healing period). In unele cazuri coroana va fi inserata in acelasi timp cu implantul.

Galerie foto
  • ...