Dentland - Clinica stomatologica Bucuresti

Afectiuni gingivale

 

Parodontologia este ramura medicinii dentare care se ocupa cu afectiunile gingivale. Cuvantul “parodontal” isi are originea in greaca veche si se traduce prin “in jurul dintelui”. Adica parodontologia combate bolile cauzate de bacteriile din cavitatea bucala care afecteaza in primul rand gingia si tesuturile de sustinere ale dintelui.

Factorii care favorizeaza aparitia bolii parodontale sunt problemele de igiena, tutunul, diabetul zaharat, cariile netratate, pubertatea, sarcina, stressul psihoemotional. Chiar daca intr-o prima faza boala parodontala este complet nedureroasa, consecintele acesteia sunt severe atunci cand sunt lasate netratate (aproximativ 3 sau 4 adulti sufera de o forma sau alta de parodontoza).

Bolile parodontale pot fi impiedicate sa avanseze printr-o igienizare corecta a cavitatii bucale dar si urmand recomandarile medicului din echipa DentLand care se ocupa de probleme dumneavoastra. Periajul regulat, folosirea atei dentare si vizitele periodice pentru detartraj si periaj profesional sunt doar cateva din mijloacele ce pot evita dezvoltarea bolii parodontale.

Galerie foto
  • ...