DentFlor ProActiv - Cabinet Stomatologic Bucuresti

Ortodontie - Aparat Dentar

Un zâmbet frumos este rodul tratamentului ortodontic de succes dar pentru a se ajunge la acest rezultat sunt necesare mai multe etape care trebuie parcurse pas cu pas.

Tratamentul ortodontic este un proces biologic complex care include modificari ale oaselor maxilare, faciale si ale tesuturilor moi pe masura ce dintii sunt miscati în noile pozitii.

Tratamentul ortodontic nu este o solutie rapida. Acesta începe întotdeauna cu o examinare minutioasa a dintilor, a buzelor si a întregului aspect facial, sunt necesare radiografii si fotografii de diagnostic. Din aceste informatii detaliate medicul ortodont dezvolta un plan de tratament personalizat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aparate dentare fixe (metalice)

Aparatele fixe sunt acele dispozitive care se aplica pe dinti de catre medicul specialist în Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala pentru a trata anomaliile dento-maxilare si pot fi înlaturate tot de catre acesta, la finalul tratamentului ortodontic.

Este cel mai des întâlnit tip de aparat, bracketii sunt fabricati din diverse aliaje metalice inoxidabile, asadar se vad cu usurinta. Cu toate acestea, aparatul fix metalic are o serie de avantaje demne de luat în considerare:

durata de tratament mai scurta
bracketii sunt mai micuti si jeneaza mai putin
costurile sunt mai mici
singurul dezavantaj al acestui tip de aparat este dat de aspectul estetic (bracketii sunt vizibili pe dinti)
 
 
 
Aparat dentar fix (safir)

Este aparut mai recent, acesta are bracketii dintr-un safir înalt prelucrat si slefuit, ceea ce îl face sa fie transparent, fiind cel mai fizionomic bracket de pe fata vestibulara a dintilor.

acest tip de aparat are o durata de tratament mai lunga fata de cel metalic
marele avantaj este acela de a fi foarte putin vizibil
bracketii din safir se pot sparge mai usor si au colturi mai ascutite, ceea ce creeaza un oarecare disconfort la început, în comparatie cu aparatul simplu metalic.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aparate dentare linguale

Sunt de mai multe feluri, în functie de producatori, dar în mare se ghideaza dupa aceleasi principii: STb sau Incognito.

sunt cele mai estetice aparate, ele nu se vad absolut deloc, bracketii fiind pozitionati pe partea din spate a dintilor (fata dinspre limba) a dintilor
datorita pozitionarii survine si marele dezavantaj al lor: jeneaza destul de mult limba si vorbirea in primele zile de purtare, apoi intervine obisnuinta.
un alt minus al acestor aparate ar fi igiena mai dificila: bracketii sunt mai greu de vazut chiar si de catre purtator si astfel mai greu de curatat.
 
 
 
Disjunctorul

Este un aparat fix aditional, care este utilizat atunci când maxilarul este mult îngustat, rolul sau fiind acela de a expansiona rapid arcada superioara pentru a face spatiu unor dinti sau pentru a corespunde cu arcada inferioara.

Întotdeauna acest aparat este urmat de un aparat fix clasic care va continua alinierea dintilor in spatiul creat si definitivarea ocluziei corecte.

Disjunctorul se cimenteaza pe molari si premolari, având partea activa reprezentata de un surub median imediat sub bolta palatina.

Galerie foto
  • ...
  • ...
Categorii
Date de contact
0314051226
Sos. Pantelimon, nr. 354, Sector 2
Distribuie