Dentexcela 3-clinica stomatologica-Bucuresti

Profilaxie

Controlul periodic regulat

Recomandat de 2 ori pe an sau chiar mai des dacă situația clinică o cere, printr-un control periodic regulat, se pot depista eventuale carii incipiente, ocluzii incorecte, se pot realiza ghidaje canine corecte precum și depista și steriliza pungile parodontale cu ajutorul laserului Biolase WaterLase MD.

Detartrajul și periajul profesional

Tartrul este o forma de placă dentară calcificată, un factor nociv pentru gingie și structura dentară. Placa dentară este deasemenea un factor ce duce la formarea cariei dentare precum și apariția gingivitei. Recomandat de 2-3 ori pe an, detartrajul cu ultrasunete, periaj, air-flow și biostimularea cu laser vor menține tartrul și placa dentară sub control.

Sigilarea șanțurilor și fosetelor

Fiind dificil de igienizat, șanțurile și fosetele sunt un loc în care placa se poate forma și acumula. Curățarea acestora se realizează cu ajutorul Biolase WaterLase MD. Sigilarea acestora se face prin aplicarea unui material compozit fluid care, după întărire, va închide aceste spații și va preveni apariția cariilor.

O alta metodă de profilaxie

Aplicarea pe fața externă a dinților a unor fațete ceramice de 0.2 mm cu scopul de a sigila smalțul în cazurile în care acesta este foarte subțire și sensibil.

Galerie foto
  • ...