Dentalspark-cabinet stomatologic- Bucuresti

Odontoterapie - tratamente coronare

Ce este caria dentara?

Caria dentara este o leziune care duce la distrugerea tesuturilor dure ale dintilor. Netratata, poate provoca dureri, infectii si chiar pierderea dintelui afectat.

Cum poate fi prevenita caria dentara?

Puteti preveni aparitia cariilor dentare cu usurinta prin periaj si folosirea atei dentare cu regularitate, vizitand medicul dentist pentru detartraj si periaj profesional, precum si evitarea alimentelor bogate in zahar.

Care sunt cauzele cariilor dentare?

La nivelul cavitatii bucale o parte din flora bacteriana adera la suprafata dintilor si gingiilor formand placa bacteriana. Dupa ingestia de alimente aceste bacterii prolifereaza si transforma resturile alimentare in componente acide care ataca dintii timp de 20 de minute sau mai mult dupa masa. Dupa o perioada de timp, acesti acizi distrug smaltul dintilor, ducand la aparitia cariilor dentare.

Care sunt simptomele?

In faze incipiente, cariile nu produc niciun simptom. Atunci cand apare durerea, leziunea este deja avansata, putand compromite vitalitatea dintelui prin apropierea de camera pulpara (nerv).

Cum se stabileste diagnosticul?

Un scurt istoric al afectiunilor si tratamentelor dentare poate orienta spre diagnosticul de carie dentara, dar cel mai important este examenul clinic completat de cel radiologic. Avand in vedere ca diagnosticul precoce al cariilor dentare se poate realiza doar la nivelul cabinetului dentar, mentionam importanta controalelor stomatologice periodice.

Cum se trateaza?

Tratamentul cariilor dentare este variabil in functie de gravitatea leziunii. In cabinetul nostru folosim materiale compozite de ultima generatie care confera o rezistenta deosebita si un rezultat estetic excelent.

Galerie foto
  • ...