Dentalex 2000-cabinet stomatologic-Bucuresti

Pedodontie

Sanatatea dintilor temporari (de lapte)este foarte importanta pentru copilul dvs, intrucat afectiunile acestora ii pot modifica nefavorabil starea generala. Cei mai multi dintre medicii dentisti recomanda parintilor sa aduca copiii la consult incepand cu varsta de 1 an, urmand controalele periodice la fiecare 6 luni. Unele afectiuni dentare pot fi destul de invazive (caria de biberon, diverse anomalii etc) cat sa necesite ingrijiri speciale si controale mult mai dese.

 

Recomandari generale implementate de Academia Americana de Stomatologie Pediatrica:

Copii intre 0 - 6 luni

Copii intre 6 - 12 luni

Copii intre 12 - 24 luni

  • Curatati dintii bebelusilor dupa fiecare masa si inainte de culcare (cu un tifon curat inmuiat usor in apa oxigenata sau ser fiziologic)
  • Consultati medicul dentist in legatura cu administrarea comprimatelor cu Fluor
  • Consultati medicul pediatru in legatura cu dieta si aveti grija la alimentele dulci (lichide indulcite).

Ce rol are parintele in sanatatea dentara a copilului?

Parintele trebuie sa inteleaga ca detine un rol esential in viata copilului sau si il poate influenta in orice moment. Prezentati medicul (indiferent de specialitatea lui) ca pe o persoana prietenoasa si blanda care are grija de sanatatea familiei. Daca prezentati medicul ca pe o persoana negativa „lasa ca o sa chem doctorul sa iti faca injectie daca nu esti cuminte”, acesta nu va mai coopera sau poate chiar sa dezvolte frica sau mai mult decat atat, o fobie pentru tot ce este legat de medic. Sunt obligatoriu de evitat expresii de genul ”nu o sa te doara/nu o sa-ti faca nimic”, „nu o sa foloseasca seringa”, de asemenea evitati sa folositi cuvinte de genul : „durere”; „seringa”; „ac”;„sange”, „cleste”.

Galerie foto
  • ...