Dentalex 2000-cabinet stomatologic-Bucuresti

Endodontie - Tratamente de canal

Tratamentele endodontice asistate de microscop reprezinta cea mai complexa si corecta modalitate de lucru existenta in prezent in endodontia moderna. Studiile arata ca tratamentul “clasic” are o rata de reusita de 50-60%, in timp ce utilizarea microscopului dentar dar si a unui protocol adecvat de curatare si dezinfectie asigura o rata de succes de peste 90%!

 

De asemenea, in urma unui tratament de canal corect, nuanta dintelui nu se va modifica. Interventiile au loc sub anestezie iar sensibilitatea post-operatorie este usoara. Clinica noastra va ofera posibilitatea de a beneficia de astfel de tipuri de tratamente, dar si de verificarea rezultatelor cu ajutorul radiografiilor digitale.

 

Un tratament endodontic (tratament de canal) devine o necesitate atunci cand pulpa dentar (nervul) este afectata. Spatiul din interiorul dintelui (camera pulpara si canalele radiculare) ajunge astfel sa contina resturi de tesut pulpar aflat in descompunere, care impreuna cu un mediu umed salivar si caldura organismului formeaza un mediu optim pentru dezvoltarea si inmultirea bacteriilor.

 

Retratamentul endodontic este inca o sansa sa iti salvezi dintele! Un retratament endodontic se impune atunci cand tratamentul endodontic anterior al unui dinte a esuat. Retratamentul presupune indepartarea restaurarii coronare initiale (obturatie, coroana, dispozitiv radicular), a tuturor zonelor afectate de leziuni carioase si a tratamentului de canal anterior. Unele cazuri necesita diferite manopere pentru indepartarea anumitor tipuri de ciment, a instrumentelor fracturate din canal cat si pentru depasirea unor blocaje sau praguri. Tot in retratament se pot repara perforatii realizate la nivelul podelei camerei pulpare sau de la nivelul canalelor radiculare. De asemenea trebuie identificate si tratate canalele suplimentare (daca exista), care au scapat neobservate la primul tratament de canal.

Galerie foto
  • ...