Copiii Montessori - Gradinita sector 3

Misiune si valori

Misiunea noastra este sa cream un mediu care sa încurajeze explorarea de catre copii a propriilor abilitati cu ghidarea unor adulti ce îsi asuma viata ca un proces de învatare si auto-cunoastere continua.

VIZIUNE

Prin aportul nostru dorim sprijinim formarea unor adulti constienti de sine, fideli valorilor proprii si adaptabili la schimbare.

VALORI

Încredere

Pentru ca dezvoltarea sa se desfasoare în parametri optimi, copilul trebuie sa descopere lumea ca fiind un loc sigur si primitor. Este cruciala încrederea în cei apropiati dar si în valoarea propriei existente.

Prezenta

Este fundamental sa oferim copilului prezenta noastra autentica. Într-o lume a împrastierii si a multi-taskingului, ne propunem sa fim un loc care sa încurajeze prezenta aici si acum, concentrarea, observarea si constientizarea propriilor trairi.

Adaptabilitate

Un psihic sanatos ramâne adaptabil pe parcursul întregii vieti. Dar fundamentul se pune în copilaria timpurie, si apoi, putin mai târziu - în adolescenta. Efortul de adaptare presupune adesea mici frustrari inerente procesului de dezvoltare. Încrederea noastra, a adultilor, în abilitatile adaptative ale copilului este importanta si constituie si baza a stimei de sine a copilului.

Libertatea intentiei

Noi însine constituim propria limita. De aceea este foarte important sa îndraznim sa visam departe si sa antrenam copiii în a-si recunoaste si îmbratisa chemarea launtrica si a actiona în virtutea ei.

Galerie foto
  • ...