Copiat Chei Centru Vechi Bucuresti

Servicii de tocilarie (ascutire)

Va oferim servicii de Tocilarie-Ascutit cutite, foarfeci frizerie, foarfeci croitorie, topoare, dalti, etc... .

Exista multe modalitati si scule de ascutire a obiectelor taioase incepand de la piatra abraziva, ascutit cu masat (pila pentru ascutit), polizor cu piatra abraziva, slaif sau pasla sau cu polizoare speciale dotate cu racire cu apa.

Atelierul nostru va ofera posibilitatea de a ascuti obiecte taioase cu ajutorul unui utilaj de ultima generatie Tormek T7. Aparatul de ascutit este de origine Suedeza polizand numai in mediu umed(cu apa). Masina de ascutit este dotata cu o piatra japoneza. Compozitia speciala a acestei pietre permite ascutirea fina sau foarte fina, tocila (piatra de ascutit) ce este ideala atunci cand se doreste indepartarea corecta si eficienta a materialului, fara afecta obiectului ascutit. Granulatia pietrei de ascutit se poate modifica in doua granulatii in functie de necesitate. O granulatie de 220 folosita la ascutirea de cutite, ascutirea de foarfeci croitorie sau dalti, si o granulatie de 1000 folosita indeosebi la ascutirea foarfecelor de frizerie sau daltilor de scluptura.

Polizorul de ascutit cutite este dotat si cu o roata de piele care permite si lustruirea cutitelor, hornuirea acestora se face cu pasta speciala care indeparteaza bavura.

Avantajul aparatrului de ascutit umed, este racirea cu apa care nu permite materialului sa se incalzeasca, evitand astfel decalirea si pastrand duritatii otelului. Un alt avantaj al ascutiri foarfecelor sau cutitelor in atelierul nostru cu masina de ascutit Suedeza, este ascutirea in unghi optim, masurat si calculat cu unelte speciale.

Ascutirea in atelierul nostru inseamna:

  • Ascutirea foarfecelor de frizerie in unghi optim la o rotatie de 90rpm fara decalirea materialului.
  • Ascutirea cutitelor cu pietre japoneze si finisate pe piele cu pasta de hornuire.
  • Ascutirea foarfecelor de croitorie ascutite pentru o taiere perfecta si precisa.

 

Galerie foto
  • ...
  • ...