Ideal CM, Bucuresti - Constructii, renovari, instalatii

Sape mecanizate

Sapa are rolul de a egaliza o suprafata interioara sau exterioara, ea fiind folosita ca suport final pentru pardoseala (gresie, parchet, mocheta).

Sapa mecanizata are aceeasi compozitie ca o sapa normala (ciment, nisip si apa) dar este obtinuta si aplicata prin procedee mecanice. Acest lucru duce la cresterea calitatii, micsorarea timpului de executie si reducerea costurilor.

Avantajele sapei mecanizate sunt urmatoarele:

  • ­timp redus de realizare datorita mecanizarii;
  • ­calitate superioara datorata omogenizarii mecanice;
  • ­costuri mai mici decât realizarea si turnarea sapei manual;
  • ­nu apar fisuri sau crapaturi.

Crearea sapei mecanizate

Cimentul, nisipul si apa care intra în compozitia sapei sunt turnate într-un utilaj care le amesteca si omogenizeaza. Fiind o operatiune mecanizata, se realizeaza într-o perioada mai scurta de timp, cu efort redus si calitate superioara.

Turnarea mecanizata a sapei

Apoi, prin intermediul unei pompe si al unui furtun, mortarul este împins si trimis în camera în care se toarna sapa. Celalalt capat al furtunului este în vârful unui trepied iar un muncitor misca trepiedul pe toata suprafata camerei, pentru a lasa o cantitate uniforma de mortar.

Elicopterizare sapei

Se realizeaza cu un utilaj prevazut cu o elice speciala care, prin învârtire, niveleaza si preseaza sapa, efectuând astfel operatiunea de sigilare a acesteia, operatiune care confera rezistenta sporita si finisaj de calitate superioara.

Galerie foto
  • ...