Stomproced-clinica stomatologica-Bucuresti

Tratament carie

Caria dentara apare atunci cand bacteriile de pe suprafata dintelui produc compusi cu un pH acid ce deminerealizeaza smaltul.

Ea evolueaza treptat, in timp devenind profunda. Caria simpla se trateaza prin tehnici minim invazive, folosind materiale compozite moderne, fizionomice si rezistente. Procedura este nedureroasa si dureaza putin. De asemenea, in cazul cariilor intise se pot recomanda incrustatiile din compozit sau ceramica. Acestea ofera estetica si rezistenta superioare.

Atunci cand procesul carios ajunge la camera pulpara, caria devine una complicata. In acest moment, este necesar un tratament de canal pentru a salva dintele. In acest caz, pana a va prezenta la medic, este posibil sa apara complicatii pulpare: durere, inflamatie. De asemenea, in urma tratamentului de canal, se recomanda aplicarea unui pivot intraradicular si imbracarea dintelui intr-o coroana, pentru a creste rezistenta mecanica a acestuia.

Astfel, cu cat prezentarea la stomatology este mai tardiva, cu atat tratamentul este mai complex iar disconfortul resimtit de dvs. este mai ridicat. Astfel, recomandam controlul periodic la 6 luni, pentru depistarea proceselor carioase in stadia precoce, usor de rezolvat si pentru a evita complicatiile.

Galerie foto
  • ...