Stomproced-clinica stomatologica-Bucuresti

Servicii Profilaxie dentara

Profilaxia reprezinta domeniul din stomatologie adaptat pe proverbul “Paza buna trece primejdia rea”.

Astfel, profilaxia este compusa din proceduri si tehnici adaptate pentru a preveni aparitia celor mai frecvente patologii oro-dentare, caria si boala parodontala. Prin profilaxie, evitam pierderea dintilor si alte complicatii ulterioare, precum si tratamentele costisitoare si dificile ce pot fi necesare.

Medicul stomatolog, impreuna cu pacientul, pot stabili un plan de profilaxie avand scopul de a evita aparitia problemelor dentare sau recidiva celor deja tratate.

In urma unui examen clinic, medicul stabileste nevoile fiecarui pacient. Printre metodele de profilaxie efectuate de medic regasim: detartrajul manual, detartrajul cu ultrasonice, prophy-jet (air-flow), periaj profesional, fluorizari, sigilari.

O igiena orala efectuata corect, de 2 ori pe zi, dupa tehnica explicata de medic, completand periajul cu mijloace auxiliare de curatare (ata dentara, periute interdentare, apa de gura, dus bucal) este esentiala pentru a completa tehnicile de profilaxie efectuate in cabinet. De asemenea, parte din profilaxie este si controlul dietei.

Pentru a preveni imbolnavirile oro-dentare recomandam:

  • igiena orala complete dupa instructiunile medicului
  • reducerea numarului de gustari dulci si a fumatului
  • revenirea la control periodic, detartraj si periaj profesional sau air-flow o data la 6 luni
  • Galerie foto
    • ...