Auditor Energetic pentru Cladiri Ing. Dumitru Catalin Razvan - Bucuresti

Cum se obtine un certificat energetic

Nu trebuie sa va faceti probleme, echipa noastra de auditori energetici atestati va vor ghida pe tot parcursul procesului de obtinere a certificatului energetic, solicitandu-va toate actele si informatiile necesare, astfel ca procesul de obtinere a actului sa fie rapid si fara complicatii pentru dumneavoastra.

Certificarea energetica a locuintei (implicit si certificatul energetic) se bazeaza pe informatii, constatari si dovezi certe.

Numai elementele si faptele ce pot fi observate direct, vizual, sau care reies dintr-un document acceptabil pot fi luate in considerare.

Prin urmare, este important ca dumneavoastra sa adunati toate documentele si informatiile referitoare la proprietatea pe care o aveti, si sa le puneti la dispozitia auditorului energetic (informatii cu privire la materialele din care este realizata casa, data terminarii – data PIF, planurile imobilului cu precizarea orientarii cardinale, numarul de utilizatori, eventual si date cu privire la consumurile lunare de apa calda si cele anuale de energie pentru incalzirea imobilului, etc.).

Actele necesare intocmirii certificatului energetic Cartea tehnica a constructiei

Cea mai importanta piesa este Cartea tehnica a constructiei – documentatia care a stat la baza executiei cladirii si instalatiilor aferente.

  • partiurile de arhitectura ale fiecarui nivel;
  • dimensiunile geometrice ale elementelor de constructii: fundatii, pereti, stalpi, grinzi, buiandrugi, placi, elementele sarpantei;
  • dimensiunile golurilor din pereti, distanta dintre goluri, inaltimea parapetelor;
  • structura anvelopei cladirii;
  • tipul de usi si ferestre;
  • alcatuirea elementelor de separare intre spatii cu diverse regimuri de temperatura (spatii secundare);
  • planuri si scheme ale instalatiilor de incalzire, ventilare, climatizare, preparare a apei calde de consum si electrice (iluminat).

Releveul cladirii

In cazul cand aceasta documentatia de baza lipseste, se va executa un releveu al cladirii, evidentiindu-se toate elementele enumerate mai sus.

Care sunt etapele elaborarii unui Certificat Energetic? Vizitarea locuintei

Pentru a putea emite un certificat energetic, auditorul energetic colecteaza si prelucreaza date si informatii, operatiune ce presupune o vizita a locuintei ce urmeaza a fi certificata.

Vizita include un tur al casei/apartamentului (inclusiv pod, subsol, casa scarii, balcoane), cu luarea de notite, studiul documentelor disponibile, evaluarea instalatiilor cladirii, fotografierea elementelor importante, a eventualelor imbunatatiri realizate si a oricaror detalii esentiale necesare calculelor.

Efectuarea unor calcule de specialitate

Pornind de la caracteristicile reale ale cladirii evidentiate anterior, se calculeaza consumurile specifice cu ajutorul carora imobilul se incadreaza intr-o clasa de performanta energetica, acordandu-se totodata si o nota energetica.

Elaborarea documentului (certificat energetic)

In final se elaboreaza Certificatul Energetic care este un document oficial tiparit ce cuprinde indicatori numerici si care exprima performanta energetica a locuintei.

Galerie foto
  • ...