Castelino Baby - Gradinita Bucuresti

Grupe gradinita

Fiecare copil isi exprima si recepteaza cel mai bine iubirea într-un limbaj propriu. Oricât de mult ar fi de iubiti, copii nu stiu acest lucru de la sine. De aceea este foarte important sa descoperim si sa invatam principalul limbaj de iubire al copiilor. In gradinita CASTELINO BABY stim cât este de important pentru copii sa primeasca atentia necesara pentru a se dezvolta si invata. Prin intermediul unuia dintre cele cinci limbaje de iubire ale copiilor: timpul acordat, cuvintele de încurajare, darurile, serviciile sau mângâierile fizice, le vom putea transmite în mod eficient si neconditionat sentimente de respect, afectiune si implicare totala care vor avea o mare rezonanta în sufletul lor. Tocmai de aceea, fiecarui educator din gradinita CASTELINO BABY îi revin un numar mic de copii, selectati pe grupe de vârsta, dupa cum urmeaza:

3-4 ani
Educatorii din cadrul gradinitei CASTELINO BABY îi vor face pe copiii din cadrul institutiei noastre sa se simta speciali si încrezatori, comportându-se cu ei într-un mod corect si egal, care sa le ofere confort si siguranta. Activitatile desfasurate în cadrul nivelului 1 de vâsta (grupa mica) sunt organizate din perspectiva orientarii spre socializare. Copiii vor învata sa se joace împreuna, în activitati precum construitul, jocul imaginativ sau creativ, dezvoltându-si abilitatile de cooperare si impartire.

Zonele speciale pentru educatie din cadrul gradinitei CASTELINO BABY sunt create astfel încât copiii sa învete sa faca propriile lor alegeri. Aceasta relatie apropiata va fi baza educatiei si va încuraja copilul sa evolueze pe toate planurile. La aceasta grupa de vârsta, prescolarul dobândeste o mare parte a abilitatilor si deprinderilor, descopera mediul înconjurator, acumuleaza informatii si va face corect primii pasi importanti în viata sa sociala cu ajutorul îndrumarii si al îngrijirii deosebite oferite de cadrul didactic din cadrul gradinitei.

4-5 ani
La aceasta grupa de vârsta se pune accent pe dezvoltarea capacitatii de interactionare si de comunicare: dezvoltarea comunicarii, întelegerea si utilizarea corecta a semnificatiilor structurilor verbale. Clasele dedicate aceastei grupe de varsta au o atmosfera primitoare oferind posibilitatea dezvoltarii imaginatiei si abilitatilor, fiind locul ideal pentru desfasurarea activitatilor necesare vârstei ce ii ajuta sa aiba un start bun pentru începerea activitatilor scolare.

Acestea sunt: Limba si Comunicare, Domeniul stiinte: Activitate matematica, Cunoasterea mediului înconjurator, Dezvoltarea fizica: Educatie motrica, Dezvoltarea creativa si Dezvoltarea emotionala, sociala si personala. Copiii vor creste si vor deveni mai încrezatori si mai independenti cu fiecare zi petrecuta in cadrul gradinitei CASTELINO BABY, exprimându-si liberi ideile, gândurile si emotiile în fata grupului, copilul începe sa faca operatii abstracte; sintetizeaza, asociaza, compara, analizeaza, generalizeaza. Tot începând cu acest nivel de varsta, se va aplica “metoda proiectelor”, metoda care presupune ca prescolarul este capabil sa aleaga si sa ofere argumente în legatura cu alegerea facuta.

5-6 ani
Începând cu aceasta varsta, structura planului de invatamant se modifica în sensul cresterii numarului de activitati comune, pe de o parte, si a scaderii numarului de activitati liber-alese, pe de alta parte. Se trece, deci, la un nou nivel de vârsta, când se urmareste în principal pegatirea pentru scoala. Ne asiguram ca elevii pot citi cu usurinta cuvinte si propozitii simple si îsi folosesc cu precizie cunostintele fonice si abilitatile pe care le-au învatat deja. Ei îsi vor dezvolta scrisul si abilitatile de lecturare, cunostintele gramaticale si de cultura generala. În acelasi timp gradinita CASTELINO BABY va pune la dispozitie o gama larga de carti si materiale educationale de înalta calitate pentru dezvoltarea vocabularului. Copiii participa la activitati si lectii complexe si variate din cadrul curriculum-ului: Limba Engleza, Activitati Matematice, Cunoasterea mediului, Geografie, Activitati Artistice, Educatie emotionala: Dezvoltare personala, Educarea limbajului. Pe lânga acestea, ei iau parte zilnic la activitati din programa extra-curriculara.

Galerie foto
  • ...