BTM Corporate Security - Paza si protectie Bucuresti

Mentenanta sisteme de securitate

  • Legea 333/2003 si HG 301/2012 impune obligativitatea semnarii unui contract de mentenanta si service cu o firma autorizata pentru acele sisteme de supraveghere, alarma si control acces pentru care se impune avizarea de catre institutiile specifice.
  • In scopul prevenirii defectarii echipamentelor si a sistemelor de siguranta, precum si pentru a asigura functionalitatea optima a acestora, mentenanta este o necesitate fie a recomandarilor producatorului, fie a legislatiei in vigoare.

    Tipuri de mentenanta

    Mentenanta preventiva: presupune intretinerea periodica a sistemului de securitate, cu scopul de a preintampina eventuale defectiuni. Costurile de intretinere periodica sunt semnificativ reduse, din motive evidente, precum reducerea costurilor cu reparatiile sau a costurilor ocazionate de inlocuirea echipamentelor si a sistemelor ca intreg.

    Mentenanta corectiva: se face necesara atunci cand diferite componente ale sistemului se defecteaza in timp. Se impune repararea sau inlocuirea pieselor, pentru ca sistemul sa isi recapete functia de baza, la nivelul optim de functionare.

    Ambele tipuri de mentenanta sisteme de securitate sunt protejate fie prin recomandarile cuprinse in manualul de utilizare, fie prin legislatie, in raport cu destinatia sistemului de securitate si din ratiunea de a proteja beneficiarii si spatiile de interes public.

Galerie foto
  • ...