Armonia - Scoala de muzica, Bucuresti

Cursuri de tobe

Tobele reprezinta instrumentul ce îti ofera posibilitatea de a te exterioriza si dezvolta atât pe plan muzicat, cât si personal. Tehnica si modul de predare este unul modern, adaptat fiecarui cursant.

În cadrul cursului de tobe, vom urmari:

  • Pozitia corecta la tobe
  • Dezvoltarea ritmului si auzului muzical în general
  • Memoria muzicala
  • Frazarea muzicala
  • Tehnica instrumentala

Tobele reprezinta instrumental ce îti ofera o pregatire muzicala ampla si multilaterala, cuprinzând o paleta larga de culori muzicale.
Cea mai veche toba recuperata integral dintr-un sit arheologic este datata acum 8000 de ani. Pe teritoriul vechii Mesopotamii au fost gasite tobe vechi de 5000 de ani. Tobele au fost folosite mii de ani la rând, ca mijloc de comunicare de catre triburile din Africa si America.

De ce sa înveti sa cânti la tobe?

Cântatul la tobe îti dezvolta abilitatea de a-ti coordona membrele corpului.
Învatarea cantatului la tobe este un lucru de durata, însa merita efortul având în vedere satisfactiile pe care ti le aduce acest instrument atunci când esti pe scena, cântând alaturi de formatia ta, atunci când vezi ca publicul te aplauda, atunci când traiesti o senzatie unica, ce nu poate fi comparata cu nimic altceva în viata!
Cu ajutorul tobelor, îti vei dezvolta capacitatea de concentrare, inteligenta muzicala si capacitatea de implicare si exprimare emotionala.

În principal, pentru a putea învata sa cânti la tobe ai nevoie de rabdare, simtul ritmului si mult studiu individual pe lânga cel de la orele de clasa.
Astfel, vei învata pasii de urmat ca sa poti executa ceea ce-ti doresti (compozitie, improvizatie) sau ceea ce se cere (cover), respectând egalitatea ritmica dintre sunete si tempo (vitezala care se executa), plus intensitatea (taria cu care se executa), totul, bineînteles, nuantat într-o maniera personala prin implicarea emotionala.

Evaluarea este gratuita!

Cursurile de tobe se desfasoara individual si dureaza 50 de minute.
Se adreseaza atât copiilor, cât si adultilor, pentru orice nivel.

Galerie foto
  • ...