Arlechino - Cursuri actorie copii si adulti, Bucuresti

Cursuri de actorie copii

Clubul Arlechino face înscrieri pe toata perioada anului. Din luna iunie încep cursurile de vara . Va asteptam cu mare sa ne cunoastem si sa încercati cursurile de actorie, pian , canto , chitara , ukulele , vioara.

Grupa 1: Copii cu varsta intre 4 si 6 ani(grupa prescolarilor)

Grupa 2: Copii cu varsta intre 7 si 12

Grupa 3: Adolescenti si adulti

Programul se adreseaza prescolarilor mari, copiilor din clasele 0-8 si adolescentilor. Desigur el difera in functie de varsta participantilor, avand diverse grade de dificultate si complexitate. Programul doreste sa vina in intampinarea nevoilor copiilor la varste diferite . El se vrea a fi un mijloc prin care copii vor putea sa invete si sa descopere multe lucruri despre cei de langa ei si mai ales despre ei insisi. Vor avea ocazia sa afle cum trebuie sa puna corect o intrebare pentru a primi raspunsul dorit , vor fi incurajati sa se exprime liber despre ceea ce simt si gandesc,de asemenea vor invata cum este sa ai incredere in cei cu care lucreaza si in ei insisi.

Si cel mai important este ca vor face  toate acestea prin joc. Aici as vrea sa aduc o precizare pentru a nu se produce nici o confuzie ‘JOCUL’ mentionat mai sus va avea reguli bine stabilite , reguli ce vor avea menirea sa produca in fiecare copil o mica schimbare ,sa l imbogateasca cu o vorbire mai clara , o imaginatie mai bogata , o gandire mai profunda intr un cuvant vor contribui la dezvoltarea calitatilor pe care deja le poseda si  la constientizarea lor.

De asemenea le va dezvolta sensibilitatea, gustul pentru frumos si poate ii va indeparta de televizor si calculator  si  de efectele lor.

La finalul semestrelor se vor organiza spectacole(mici scenete) in care fiecare copil se va simti un mic actor si isi va pune in evidenta calitatile si noile aptitudini dobandite in cadrul cursului.

Exercitiile si jocurile ce se vor desfasura in cadrul cursurilor vor ingloba o serie de principii ce vor concura la dezvoltarea atat mentala, pshihologica cat si fizica a copiilor. De aceea exercitiile vor fi impartite pe mai multe categorii in functie de scopul propus.

Principalele categorii de exercitii :

  1. Exercitii pentru corectarea si imbunatatirea vorbirii(dictiei).
  2. Exercitii pentru imbunatatirea concentrarii si a memoriei.
  3. Exercitii pentru dezvoltarea imaginatiei.
  4. Exercitii pentru dezinhibare (de exprimare libera).
  5. Exercitii de improvizatie.
  6. Exercitii de mimica si gestica(pantomima)
  7. Exercitii de lucru pe texte (poezii, povestiri, mici monoloage, scenete)

Fiecare curs va avea o durata de 90min. si se va desfasura o data pe saptamana in grupe ce nu vor depasi 15 copii  . In desfasuratorul fiecarui curs se vor regasi exercitii din toate categoriile mentionate anterior. Astfel incat repetate  vor putea fi mult mai usor asimilate de copii.

In partea a doua a cursului copiii vor intra in pielea unor personaje cunoscute din dramaturgia romana si internationala . In acest fel copiii isi vor  pune in evidenta calitatile descoperite in prima parte a cursului . Toate acestea se vor concretiza in spectacole la finele fiecarui semestru .

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0760307721
Str. Valea Ialomitei, nr. 1A, sector 6
Distribuie