Alveco Montaj - Montaj, intretinere, reparatii pardoseli, Bucuresti

Controlul Ambientului

Parametri           

De ce este atat de important controlul ambientului?     

Umiditatea din aer poate crea neplaceri, cum ar fi:-generarea condensului care poate duce la aparitia petelor de mucegai pe puntile termice, -deformarea parchetului sau pardoselilor,-aer umed greu de respirat care favorizeaza aparitia bacteriilor si ciupercilor, mucegairea mobilei, condens in exces pe geamuri,-costuri de incalzire ridicate (este necesara si incalzirea vaporilor de apa din aer).         

Astfel, controlul umiditatii aerului este la fel de important ca si cel al temperaturii si se impune a fi efectuat inainte, in timpul dar si dupa finalizarea lucrarilor.         

Rolul important pe care-l joaca apa in viata noastra nu necesita alte afirmatii. Insa ceea ce trebuie scos in evidenta este, faptul ca aerul pe care il respiram contine si apa, ceea ce reprezinta umiditatea aerului. Aceasta umiditate a aerului trebuie controlata sau mai bine spus, tinuta sub control. Conditiile ideale care trebuiesc respectate in casele noastre sunt: - umiditatea trebuie sa fie in jurul valorii de 50% , intre 40%-60%, - temperatura ambientala intre 19-24 grade celsius       

De aceea in orice locuinta trebuie sa existe in permanenta un termometru si un hidrometru.DezumidificareaDezumidificarea este procesul ce se impune a fi efectuat atunci cand umiditatea aerului din incaperi depaseste 60% , in special vara, cand valorile mai crescute indica surplus de apa in aer, ce pot duce la condens.Umiditatea ambientului din incaperi poate fi controlata cu ajutorul aparatelor de aer conditionat prin functia de dezumidificare  care simultan cu racirea aerului descresc si umiditatea relativa a acestuia, sau cu ajutorul aparatelor de dezumidificare. In cazul in care umiditatea aerului este excesiva se vor folosi aparate de dezumidificat profesionale, care se aleg in functie de modul de utilizare a incaperii, marimea si destinatia  incaperilor, temperatura, nivelul umiditatii, umiditatea necesara, tipul utilizarii - de scurta durata - ex.:- uscarea constructiilor sau utilizare de lunga durata - pastrarea camerelor in conditii uscate, precum si in functie si de alti factori care vor fi apreciati de specialistii in domeniu.Umidificare Umidificarea este procesul ce se impune a fi efectuat atunci cand umiditatea aerului din incaperi scade sub 40%, in special iarna, cand valorile tot mai scazute indica un aer tot mai uscat. Umidificarea se poate face cu aparate de umidificat, care se aleg in functie de modul de utilizare si marimea incaperii, nivelul umiditatii, umiditatea necesara, tipul utilizarii sau cu ajutorul unor umidificatoare de radiator, care sunt simple vase (oarecum estetice) cu apa, agatate de acest corp de încalzire (solutie minimala).

Galerie foto
  • ...