TopCreation - Finisaje pardoseli si pereti cu microciment, Bucuresti

Conditii prealabile pentru aplicare microciment

CONDITIILE SUPORTULUI PENTRU APLICAREA MICROCIMENTULUI  ×PREGATIREA SUPORTULUI ESTE LA FEL DE IMPORTANTA CA SI APLICAREA. DACA SUPORTUL NU PREZINTA CONDITIILE NECESARE  NU VOM PUTEA GARANTA CU PRIVIRE LA APLICAREA MICROCIMENTULUI. PENTRU O CORECTA APLICARE VOR TREBUI SA SE IA ÎN CONSIDERARE URMATOARELE CHESTIUNI:CURATENIA SI STABILITATEA SUPORTULUI

Suportul trebuie sa fie curat, fara praf sau grasimi.

Stabilitatea suprafetei: starea bazei de aplicare trebuie sa prezinte o anumita  consistenta. Suporturile de sapa de ciment sau de gresie instabile nu sunt adecvate. În functie de starea în care se afla suportul va trebui sa se procedeze la eliminarea acestuia sau la consolidare. Recomandam consolidarea si regularizarea suportului cu mortare  cu priza rapida, cu retractie redusa si de calitate. Pe o sapa de ciment aplicati componenta B, lichid concentrat (rasina), ca baza înainte de aplicarea microcimentului. Baza trebuie sa fi facut priza cu suportul un timp suficient, umiditatea va trebui sa fie sub 5%. Recomandam sa se aplice microcimentul la temperaturi cuprinse între 10°C si  30°C.

PROTEJAREA MICROCIMENTULUI ÎMPOTRIVA UMIDITATII CAUZATE DE SUPORT.

În cazul în care exista umiditate în suport  nu vom putea aplica microciment . Mai întâi va fi necesar sa se determine originea acesteia si sa se neutralizeze. Recomandam folosirea uni masurator de umiditate pentru mortare, în scopul verificarii ca umiditatea  prezenta pe suport sa nu depaseasca niciodata 5%.

La suporturile stabile, unde poate exista umiditate capilara, se pot aplica bariere anti-vapori pe baza de rasina  epoxidica pentru a împiedica afectarea microcimentului din cauza umiditatii .

PLANIMETRIA

Planimetria suportului de aplicare este fondamentala. Microcimentul se aplica în straturi cu grosimi  de maxim 1 mm, suma carora nu poate depasi 3 mm, prin urmare nu se vor putea rezolva chestiuni de planimetrie cu acest produs. Microcimentul, care poate fi aplicat , pe pardoseli, pereti si piscine, nu este un mortar autonivelant. Planimetria finala  va depinde de suport.

PROTEJAREA ZONEI DE LUCRU

Trebuie sa protejam aria de lucru si suprafetele care nu se vor acoperi cu microciment, microcimentul adera foarte puternic si este dificil de curatat dupa uscare.

Galerie foto
  • ...