Zamfirescu Racoti Vasile & Partners - Societate de Avocatura Bucuresti

Drept penal

In domeniul de practica al dreptului penal, Zamfirescu Racoti & Partners a dezvoltat o specializare aparte pentru a raspunde, in special, necesitatii clientilor corporativi in legatura cu probleme si dosare de drept penal, intr-o maniera de lucru similara procedurilor interne pe care ZRP le intrebuinteaza in general in materia litigiilor. Totodata, experienta include cauze in care se disputa cele mai energice masuri procesuale, cum ar fi arestarea preventiva.

 

Echipa de drept penal beneficiaza de o valoare foarte importanta, care provine din experienta pluridisciplinara a ZRP in domeniul dreptului asociat cu afacerile, cum ar fi dreptul societatilor comerciale, litigii fiscale, protectia investitiilor straine. Deseori afacerile sofisticate sunt calificate cu usurinta ca fiind ilicite de catre organele judiciare penale, insa aparari exista si constau in demonstrarea mecanismului contractual sau a altor elemente de drept extrapenal, care marcheaza esential situatia de fapt, apararea fiind astfel capabila sa explice ceea ce se imputa acuzatului.

 In domeniul dreptului penal tratam o cazuistica in care se evidentiaza:

  • infractiuni care intra sub incidenta legilor speciale privind combaterea coruptiei si crima organizata;
  • infractiunile care se cerceteaza in mod curent in legatura cu folosirea mijloacelor de plata
  • garantarea creditelor, in general incheierea si executarea conventiilor;
  • infractiuni privind folosirea bunurilor, cum ar fi prin mecanismul diferitelor tipuri de leasing;
  • infractiunile care se cerceteaza in legatura cu raporturile juridice angajator - angajati;
  • infractiuni in legatura cu exercitarea atributiilor de manager al conducerii societatilor comerciale; i.e. delapidarea, gestiunea frauduloasa, abuzul de bunurile sau creditul societatii.

 

Acordam asistenta si reprezentare juridica atat pentru parti care au calitate de persoane vatamate, cat si pentru cele care au calitatea de persoane cercetate sau inculpati.

 

Aria serviciilor profesionale in domeniul dreptului penal este completa, respectiv acopera atat faza de urmarire penala, in care acordam asistenta si reprezentare juridica in fata tuturor organelor de parchet si politie, cat si faza de judecata, in care reprezentam / asistam clientii in fata tuturor instantelor de judecata din Romania.

Galerie foto
  • ...