Casa Seniorilor Zamfira - Prahova

Activitati

Pentru persoanele vârstnice, izolarea, singuratatea, slabirea stimei de sine si a încrederii în propriul eu, pe fondul declinului fizic si psihic reprezinta fenomene frecvente. 

 În Casa Seniorilor Zamfira aceste reprezentari sunt de domeniul trecutului: socializarea constituie o principala coordonata a vietii comunitare, rezidentii cunoscându-se reciproc prin prisma unor activitati intelectuale ori turistice diferite, ceea ce contribuie la buna exersare a fluxului memoriei, a impartasirii unor amintiri, la stimularea memoriei creative si imaginative, precum si la dialog si exercitiu discursiv.

 Sarbatorile religioase, zile onomastice ori aniversari sunt realizate periodic pentru rezidentii care le petrec ca principal pretext pentru cunoasterea reciproca si impartasirii unor bucurii specifice vietii în comunitate. În aceasta maniera, masurile culturale sunt îmbinate cu cele spirituale pentru crearea atmosferei de familie, a orizonturilor de comuniune, a contextelor de coabitare.

 Seratele manifestate ca vizionari colective de film, plimbarile în aer liber, promenadele în parcul special amenajat în incinta institutiei, orele de consiliere duhovniceasca sau participarea la Sfintele Slujbe: toate acestea formeaza un mediu tihnit, demn pentru reculegere, meditatie, recreere, confort fizic si psihic, odihna.

De asemenea Casa Seniorilor Zamfira organizeaza excursii (2 sau 3 pe an) În diverse locuri, mini-vacante la munte de câte o saptamâna, plimbari în aer liber, terapia prin desen – pictura.

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...
Categorii
Date de contact
0737112159; 0244215265
sat Zamfira, Lipanesti, judetul Prahova
Distribuie