Wieser Consult Romania - consultanta implementare proiecte de investitii cu finantare europeana Bucuresti

Asistenta tehnica si formare profesionala

Echipa WIESER CONSULT este o echipa tanara si dinamica formata din profesionisti cu experienta indelungata, in special pe programele de finantare europeana, nationala si internationala, imbinata cu experitiza tehnica adecvata.

ASISTENTA TEHNICA

WIESER CONSULT a furnizat servicii de consultanta pentru identificarea si definirea fermelor mici la nivel national, in cadrul Proiectului „Completarea Sprijinului Financiar acordat de UE pentru Restructurarea Agriculturii în România” (CESAR), studiu comprehensiv in vederea definirii conceptelor de “ferme mici” si “ferme familiale”. Aceste concepte au fost integrate in Programul National pentru Dezvoltare Rurala 2014-2020 si stau la baza masurilor de sprijin pentru aceste tipuri de ferme.

Principalul obiectiv al studiului care a fost elaborat in cadrul proiectului a fost de a identifica si defini la nivel național fermele mici, în funcție de specificitatea locală și determinarea dimensiunii optime de rentabilitate pentru astfel de ferme.

Studiul prezinta de asemenea condițiile de oportunitate pentru tranziția către fermele familiale ținând cont de profitabilitatea activităților agricole, care va asigura transferul către clasa de mijloc în sectorul agricol precum si problematica socio-economica şi rolul fermelor mici în agricultura şi dezvoltarea rurală a României.

Studiul prezinta urmatoarele principale capitole:

  • Contextul economic global in care isi desfasoara activitatea fermele mici si de familie

  • Analiza impactului politicii de sprijinire a fermelor de semi-subzistență în perioada 2007-2013

  • Aspecte socio-economice şi rolul fermelor mici în agricultura şi dezvoltarea rurală a României

  • Participarea fermelor mici pe piețele interne, respectiv stimularea participării la piață versus obstacolele întâmpinate

  • Comparatie a fermelor mici din Romania, Austria si Polonia

  • Model economico-financiar de dezvoltare a fermelor mici si de familie

TRAINING SI FORMARE PROFESIONALA

WIESER CONSULT a fost selectata de o banca romaneasca importanta sa asigure training in cadrul unor seminarii adresate clientilor bancii, canalizate pe dezvoltarea antreprenoriatului pe baza oportunitatilor date de noile scheme de finantare din fonduri europene si in relatie cu constrangerile pietii si ale calitatii. Au fost organizate un numar de 6 sesiuni de training la care au participat intre 50 si 70 de persoane.

WIESER CONSULT este autorizat de catre Consiliul National de formare Profesionala a Adultilor pentru organizarea de cursuri si programe de perfectionare pentru ocupatia “Consultant afaceri in agricultura” / ”Consultant in agribusiness”. Pentru sustinerea acestei activitati, WIESER CONSULT are un numar de trei formatori proprii, cu competente specifice diverselor teme din cadrul programului de perfectionare.

EVENIMENTE TEMATICE

Echipa WIESER CONSULT participa activ si continuu in calitate de organizatori, experti sau moderatori la diferite conferinte si seminarii tematice in domeniul agribusiness sau in cadrul altor evenimente de informare organizate de Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei, Camerele de Comert nationale si internationale, Organizatii Interprofesionale (OIPA), precum si de Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala si Ministerul Agriculturii.

O ultima participare activa alaturi de OIPA Legume – Fructe a fost la Congresul pomiculturii romanesti – Poiana Brasov – organizarea si dezvoltarea domeniului pomiculturii in Romania.

INOVATIE

WIESER CONSULT impreuna cu OIPA Legume – Fructe si Transfer Rapid organizeaza si implementeaza un Portal de promovare a horticulturii romanesti. Portalul are ca scop informarea continua a fermierilor in domeniile tehnic, financiar, fiscal, legislativ precum si al fondurilor europene dedicate. De asemenea, prin intermediul portalului, fermierii vor putea face publica oferta proprie de legume / fructe si ciuperci in vederea comercializarii in conditii avantajoase.

WIESER CONSULT impreuna cu OIPA Legume – Fructe si Institutele de cercetare de profil din Romania organizeaza Grupuri de lucru in vederea stimularii creatiei si dezvoltarii solutiilor inovative pentru culturile de legume in spatii protejate, revigorarea geneticii romanesti de calitate si integrarea productiei in lanturile alimentare scurte.

WIESER CONSULT alaturi de Agropower Green Energy promovam proiecte inovative de utilizare a biomasei agricole reziduale in productia de energie termica si electrica la nivelul fermelor, in vederea optimizarii activitatii de productie.

WIESER CONSULT impreuna cu ACRAFE participa activ la intocmirea si / sau amendarea Programului National de Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Galerie foto
  • ...