Vora Invest Team - Transport de marfuri rutier, maritim si aerian cargo, Bucuresti

Transport Aerian Cargo

Transportul aerian a încetat de mult sa mai fie un mijloc de transport luxos si prohibitiv. Astazi el este preferat de cei care vor sa se deplaseze repede si de cei care au de transportat marfuri perisabile sau de mare valoare. Pentru transportul aerian cargo se folosesc atât avioane mixte, pentru pasageri si marfuri, cât si avioane speciale pentru transportul marfurilor. Din punct de vedere comercial, avioanele pot fi încarcate în regim de linie, ceea ce implica un trafic regulat, si în regim de charter (curse neregulate), curse pe baza de contracte între companiile aeriene si diferiti beneficiari ce doresc sa exploateze pe o perioada determinata avioanele luate în chirie.

Decolarea si aterizarea avioanelor se poate face numai pe aerodromurile civile autorizate. Aerodromul este o suprafata de teren sau de apa destinata a fi utilizata pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor. Aeroportul este aerodromul deschis operatiunilor comerciale.

Transportul aerian efectueaza deplasarea în spatiu a bunurilor si oamenilor cu ajutorul aeronavelor.

Printre particularitatile tehnico-economice ale transportului aerian se numara:

  • rapiditatea – este caracteristica esentiala a transportului aerian. Aceasta este evidentiata de viteza mare de deplasare a aeronavelor ce nu poate fi egalata de niciun alt mijloc de transport;
  • regularitatea – consta în aceea ca transportul aerian se efectueaza dupa un program precis în orice perioada a anului, atât ziua, cât si noaptea;
  • oportunitatea – se refera la faptul ca acest mod de transport pune la dispozitia celor interesati, oricând si oriunde sunt amenajate puncte terminale, cel mai modern mijloc de transport.

Transportul aerian a revolutionat transportul global, reducând dramatic timpul necesar calatoriei pe mari distante. Calatoriile peste oceane, care ar fi putut dura saptamâni sau chiar ani, acum pot fi facute în câteva ore.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0723321230; 0743230321
Str. Pechea, Nr. 10-12, Sector 1, Bucuresti
Distribuie