UTI Grup - montaj sisteme complexe de securitate Bucuresti

Control

În funcţie de specificul obiectivului şi al activităţii desfăşurate ca şi în funcţie de cerinţele clientului, UTI selectează cele mai fiabile produse şi echipamente pentru sistemele de securitate şi protecţie la foc.

 

DETECTIE PERIMETRALA

Barierele cu infrarosu; Barierele cu microunde; Senzorii monostatici cu microunde; Sistemul cu cablu activ de radiofrecventa; Detectoarele PIR de exterior; Detectoarele duale PIR-ultrasunete; Detectoarele de geam spart; Sistemul cu cabluri tensionate (Taut Wire); Sistemul de multiplexare 

DETECTIE SEMNALIZARE INCENDIU

Detectoarele automate de incendiu. Detectoarele de fum, temperatura, combinate (optic de fum si temperatura) si flacara, supravegheaza continuu mediul înconjurator în ceea ce priveste fenomenele legate de foc, cum ar fi particulele rezultate în urma combustiei (fum), flacari, radiatie sau caldura. În momentul aparitiei unui incendiu real detectorul intra în conditia de alarma pe care o transmite la centrala. Cele mai moderne tipuri de detectoare au microprocesor încorporat si analizeaza fenomenele pe baza de algoritmi în sistem logica fuzzy sau pe baza de diagnoza de proces.Ca tipuri, detectoarele se clasifica astfel: Detectoare de fum - Acestea detecteaza incendiul în faza incipienta, înainte de izbucnirea flacarilor, permitând astfel o interventie si o stingere rapida a incendiului. Detectoarele de fum optice sunt conform standardului EN54-7/9 si suplimentar îndeplinesc si cerintele testului la foc TF1 (foc deschis de lemne), si raspund la produsii vizibili de combustie, în special la fumul ce reflecta lumina.

Detectoare combinate

Detector optic de fum si temperatura. Acestea sunt detectoare multi-criteriu, de tip neuronal, care evalueaza ca un minim urmatoarele: densitatea fumului, variatia densitatii fumului în timp, viteza de crestere a temperaturii si temperatura maxima. Acestea raspund cerintelor standardului EN54 ? 7/9 si sunt singurele care raspund cel mai bine la toate testele la foc TF1-TF6.

Detectoare de fum pe tubulaturile de ventilatie/climatizare - Se compun dintr-o ?camera de fum? care este conectata la tubulatura ce trebuie supravegheata printru-un sistem bypass de aer. O cantitate mica de aer este deviata spre camera detectorului. La depasirea unei anumite cantitati de fum, detectorul raspunde transmitând o alarma la centrala. Functioneaza corect si constant la debite unidirectionale de aer de la 1m/s la 20 m/s.Acestea s-au montat în centrala de ventilare climatizare.

Detectoare de temperatura - Acestea pot fi cu prag fix, ele evaluând temperatura maxima la care trebuie declansata. Detecteaza incendiile cu flacara cu crestere rapida a temperaturii care activeaza alarma în momentul în care este depasita temperatura maxima a detectorului.

Detectoare cu gradient de temperatura. Acestea evalueaza viteza de crestere a temperaturii în unitatea de timp (oC/min) la care alarma trebuie declansata. Daca viteza de crestere este înceata, atunci alarma se declanseaza când se depaseste temperatura maxima a detectorului.

Detectoare de flacara - Sunt detectoare de flacara cu 3 senzori de detectie în infrarosu, cu 3 lungimi de unda diferite pentru prevenirea alarmelor false si a influentelor de mediu. Se utilizeaza pentru detectarea incendiilor ce formeaza flacara. Pot fi pentru mediu normal sau cu pericol de explozie. Detectoare de acest tip, pentru zone cu pericol de explozie, s-au montat la rezervoarele de combustibil. Acestea se leaga la centrala prin bariere cu siguranta intrinseca.

Butoane de semnalizare - Utilizate pentru alarma manuala prin spargerea geamului. Butoanele se pot testa fara spargerea geamului cu ajutorul unei chei speciale. Ele au inclus izolator de scurtcircuit. Starea de alarma va fi indicata de LED-ul indicator înglobat în acestea. Vor fi conform standardelor EN54-11 sau BS 5839-2. Pot avea grade de protectie diferite, de ex. IP24, IP54, IP65. La interior s-au utilizat butoane cu grad de protectie IP24, iar la exterior cu grad de protectie IP65.Fiecare detector este echipat cu un microprocesor care controleaza semnalul de raspuns. Procesarea traditionala secventiala a datelor nu este suficient de rapida pentru acest scop. Pentru analize de semnal complexe trebuie procesate cantitati mari de date în intervale mici. Aceasta se poate realiza cu ajutorul unei retele neuronale. Toate combinatiile logice sunt în continuu legate de toate celelalte, ceea ce înseamna ca datele ce sosesc pot fi procesate simultan la mai multe niveluri.Detectoarele interactive se utilizeaza oriunde sunt conditii de mediu dificile si grad mare de risc care cer o plauzibilitate mare a alarmei, adica siguranta în detectie si imunitate la fenomene perturbatoare.

Sistem de detectie fum prin absorbtie

Galerie foto
  • ...
  • ...